OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Μώραλης για την πυρκαγιά: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ιδιοκτήτες και κρατικοί φορείς»

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου στην οδό Κέκροπος στο κέντρο του Πειραιά από τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο επί δεκαετίες κτήριο, με τις φλόγες να καταστρέφουν γειτονικό καφέ-μπαρ, απειλώντας μάλιστα το εμβληματικό μέγαρο του ΕΒΕΠ.

Ο ξύλινος σκελετός ήταν αυτός που δυσκόλεψε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, καθώς υπάρχει φόβος για ύπαρξη σορού, αφού στο οίκημα συνήθιζαν να διαμένουν άστεγοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς εστάλη μήνυμα «112» στους κατοίκους των ώστε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω του καπνού.

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την αμέλεια των ιδιοκτητών εγκαταλελειμμένων ακινήτων, εξέφρασε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Πρωινο Soundtrack» με τους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο.

Παράλληλα, κάλεσε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ ευχαρίστησε τους δήμους Κορυδαλλού, Νίκαιας και Βύρωνα που έστειλαν υδροφόρες για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

«Καλούμαστε να καθαρίσουμε όλο τον χώρο ως Δημοτική Αρχή, κάτι που είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών. Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να φυλάει αυτά τα ακίνητα, ούτε να τα καθαρίζει, ούτε να χρεώνεται την αποκομιδή και το τέλος ταφής για τεράστιες ποσότητες υλικών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αναζητούμε τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ακινήτου ώστε να πληρώσουν το κόστος για όλη αυτή την ιστορία και να ελεγχθούν εάν είχαν κάνει ότι όφειλαν, κάποια στιγμή θα πρέπει να λειτουργούν και οι νόμοι σε αυτή τη χώρα!» επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πειραιά συνέχισε, λέγοντας «τα κτήρια αυτά δεν μπορούμε να τα ασφαλίσουμε επαρκώς, ούτε να τα ρίξουμε, το έθεσα το ζήτημα και στη ΠΕΔΑ παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Θόδωρου Λιβάνιου, είναι σοβαρό, το φωνάζω και θα γίνει σοβαρότερο σε περίπτωση σεισμού».

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

otavoice

Δ. Π. Φαλήρου: «Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ»

otavoice

Ο Δήμαρχος Χανίων υποδέχτηκε την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα

otavoice