OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Ε.Φ.Ε. βράβευσε τον Δήμο Πετρούπολης για τη φιλοζωική του δράση

Την Κυριακή (13/10) ο Δήμος Πετρούπολης βραβεύτηκε από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η εκδήλωση έγινε στην Καισαριανή, υπό την αιγίδα του Δήμου, και είχε σκοπό τη επιβράβευση αναδόχων, εθελοντών και Δήμων για τη συμβολή τους στην περίθαλψη και υιοθεσία αδέσποτων ζώων για το 2024.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και παρέλαβε το βραβείο η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα Ειρήνη Λάμπου, και ο δημοτικός υπάλληλος Ηλίας Κουφογεώργος.

Στην ομιλία της, η κα Λάμπου, ευχαρίστησε την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία για την συμβολή και συνεισφορά της στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην Πετρούπολη.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε φέτος ο Δήμος μας λόγω της εκτέλεσης εισαγγελικών παραγγελιών που αφορούσαν στην περισυλλογή και περίθαλψη πάνω από 50 σκύλων και 90 γατών που διέμεναν στοιβαγμένοι σε διαμερίσματα σε άθλιες συνθήκες.

Τόνισε πως η προσπάθεια αυτή πέραν των οικονομικών πόρων, απαιτούσε την εξεύρεση λύσεων για τη αξιοπρεπή διαβίωση και την ευζωία αυτών των ψυχών, καθώς και κατάθεση ψυχής από τους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτό το έργο.

Ακόμα, επισήμανε ότι τέτοιες περιπτώσεις καταδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο την ύπαρξη πολλών θεσμικών κενών και την ελλιπή χρηματοδότηση των Δήμων για τα αδέσποτα, ενώ φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για κεντρικό σχεδιασμό και έλεγχο της διαχείρισης των αδέσποτων στην χώρα μας και την ανάγκη για δημιουργία από το κράτος ενδιαιτημάτων που θα στελεχώνονται από εξειδικευμένο μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Τέλος, ευχαρίστησε τους δημοτικούς υπαλλήλους για την ευθύνη και την αγάπη με την οποία χειρίζονται το θέμα καθώς και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη αρωγή τους στη φροντίδα, φιλοξενία και υιοθεσία σκύλων και γάτων.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Λαμιέων: Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Στ. Αρναουτάκης: «Η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, αποτελεί την κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας του νησιού» 

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Ασφαλτόστρωση νέου δρόμου από Συκή έως Ποτιστικά

otavoice

Αναβολή της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Σε δημόσια διαβούλευση ο Κανονισμός Πρασίνου

otavoice