OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Μαρία Καμμά, παρουσίασε το επιτυχημένο μοντέλο της Τήλου στο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου. Το συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ), τον Δήμο Μήλου, την Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πρέσβεις του Συμφώνου του Κλίματος της ΕΕ στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δικτύων Μικρών Νησιών και με την υποστήριξη της EUROBANK, συγκέντρωσε πάνω από 200 εκπροσώπους από την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.

Η Δήμαρχος Τήλου, κα Μαρία Καμμά, εκπροσωπώντας το νησί της Τήλου, συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τα μικρά νησιά και το νησί της Τήλου. Παρουσίασε το επιτυχημένο μοντέλο της Τήλου ως παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και άλλα νησιά θα ακολουθήσουν αυτόν τον πολλά υποσχόμενο δρόμο.

Σημαντικά θέματα του συνεδρίου ήταν το μέλλον των νησιών μέχρι το 2040, με προτάσεις για την ανάπτυξη τους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και μεταφορών.

Συμπερασματικά, παρουσιάστηκαν, με την οργάνωση του Προέδρου του Δικτύου κ. Ελευθερίου Κεχαγιόγλου, οι διαθέσιμες χρηματοδοτικές ευκαιρίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για τα μικρά νησιά, και συμφωνήθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για την ανάπτυξη των μικρών νησιών, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Μικρονησιωτών.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών. Το ψήφισμα επέδωσε ο Δήμαρχος Ιθάκης, κ. Διονύσης Στανίτσας, παρουσία του Υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού κ. Στέφανου Γκίκα, με το χειροκρότημα των 25 Δημάρχων και των υπόλοιπων συμμετεχόντων του Συνεδρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Γορτυνίας: 60 κλασικά ιστορικά αυτοκίνητα «στόλισαν» τη Δημητσάνα

otavoice

Ο Δήμος Ήλιδας ανακήρυξε σε επίτιμο δημότη τον Ανδρέα Θεοδοσίου

otavoice

Δ. Νέας Προποντίδας: Αναστολή λειτουργίας Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας

otavoice

Δ.Ελασσόνας: Συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας για καταπολέμηση της φτώχειας

otavoice

Π. Τατούλης: “Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο…”

otavoice

«Τουμπιώτικα 2024» από τον Δ. Θεσσαλονίκης και τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα

otavoice