OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΚΕΔΕ-ΙΤΑ: «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον Δήμο Ξάνθης, διοργανώνει Ημερίδα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2024, με θέμα: «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές», όπου και θα παρουσιαστεί η σχετική Μελέτη του Ι.Τ.Α. σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα των Δήμων της χώρας.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ Βαθμού, στους Δημάρχους όλης της χώρας, καθώς και σε Αυτοδιοικητικά Στελέχη.

Επικεφαλής της Ημερίδας του Ι.Τ.Α. θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στράτος Κοντός, καθώς και ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.

Τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε όσον αφορά στο Δημογραφικό Ζήτημα στους Δήμους, θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Εισηγητής της Μελέτης του Ι.Τ.Α. «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα είναι ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. και π. Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και η παρουσίασή της θα γίνει από τον Β’ Αντιπρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. και Καθηγητή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Γιάννη Ψυχάρη.

ΠΡΟΤΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΙΤΑ

Σχετικά Άρθρα

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Δ. Πετρούπολης: «Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας»

otavoice

Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

otavoice

Β. Καβαλλάρη: «Κάθε μέρα παλεύουμε για να φέρνουμε αποτελέσματα»

otavoice