OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λ. Σκλαβούνος: «Επενδύουμε στην κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική προστασία»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης πλήρους λειτουργίας του νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), που εξυπηρετεί τους Δήμους Αθηναίων και Αιγάλεω. Η λειτουργία του ΣΜΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην ειδική αυτή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΣΜΑ, τοποθετήθηκαν για το έργο ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Αιγάλεω ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Νικολακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι: Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χρήστος Μακαρατζής, Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλίας Βαΐου, Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργος Λάμπρου και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Τόλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και στελέχη των εταιρειών υλοποίησης του έργου, ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και KAOUSSIS.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων για τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και τα οφέλη της νέας υποδομής.

Ο νέος ΣΜΑ, που βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία, που επιτρέπει τη γρήγορη και αποδοτική μεταφόρτωση των απορριμμάτων, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών. Ειδικότερα, αναμένεται να:

  • Μειώσει το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων
  • Περιορίσει τις διαδρομές των απορριμματοφόρων προς τους χώρους ταφής
  • Συμβάλει στην αύξηση της ανακύκλωσης και την προώθηση πιο βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η δημιουργία του ΣΜΑ αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και την προώθηση μιας καθαρής, βιώσιμης πόλης. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων αποδεικνύει ότι οι κοινές προσπάθειες μπορούν να αποδώσουν καρπούς και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα που προωθούν την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος».

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα αποτελεί μία μεγάλη ανάσα για την πόλη και αλλάζει ριζικά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με δυναμικότητα επεξεργασίας τουλάχιστον 400 τόνων ημερησίως, η εγκατάσταση αυτή είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων κατά 50%, εξοικονομούμε πόρους, αποφεύγουμε την υπερφόρτωση των χώρων υγειονομικής ταφής και περιορίζουμε τις εκπομπές ρύπων, βελτιώνοντας την κυκλοφορία στην πόλη».

Ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των απορριμματοφόρων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των δύο δήμων.

Σχετικά Άρθρα

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Δ. Πετρούπολης: «Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας»

otavoice

Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

otavoice

Β. Καβαλλάρη: «Κάθε μέρα παλεύουμε για να φέρνουμε αποτελέσματα»

otavoice