OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μ. Μποκέας: «Αν πρόκειται για δολιοφθορά μιλάμε για θρασύδειλη κι εγκληματική ενέργεια»

Ολοκληρωτική καταστροφή του Δημοτικού Στόλου απορριμματοφόρων είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου, που από τα ξημερώματα είναι αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα αίτια διερευνά η Ελληνική Αστυνομία και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

«Από τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Μια χρονιά κατά την οποία ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε να σταθεί όρθιος και να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών, βελτιώνοντας, κατά γενική ομολογία τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα αποκομιδής των απορριμμάτων, κλείνει με ένα καίριο πλήγμα για το δημοτικό μας στόλο. Η καταστροφή είναι ολοσχερής. Σίγουρα, δεν πτοούμαστε. Είμαστε εδώ παρόντες και αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίσαμε κάθε αναγκαία ενέργεια. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές και αναμένουμε το πόρισμα για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Εάν προκύψει επίσημα δολιοφθορά, δεν θα πρόκειται μόνο για άνανδρη και θρασύδειλη ενέργεια, αλλά για ενέργεια εγκληματική. Και θα είναι επίσης σαφές ότι δεν στράφηκαν μόνο εναντίον μόνο της δημοτικής περιουσίας αλλά και εναντίον συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέτοιες ενέργειες, δεν έχουν μόνο οικονομικό αντίκτυπο αλλά και πολιτικό. Όσο και να ενοχλεί το “όλα στο φως” εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο. Είναι μια μάχη που μας αφορά όλους. Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή μας στρέφεται στην επόμενη μέρα. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους στην τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού που ανταποκρινόμενοι, προσπαθούν να μας συνδράμουν με διαθέσιμα μέσα. Είναι τεράστια και η κατανόηση και η στήριξη των κατοίκων μας σε αυτή τη νέα μάχη. Θα τη δώσουμε και αυτή μαζί!» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Ήδη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ζητώντας άμεση χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των οχτώ απορριμματοφόρων οχημάτων. Παράλληλα ο Δήμαρχος έχει επικοινωνία με Δημάρχους από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα για τη συνδρομή και υποστήριξη του Δήμου με παραχώρηση διαθέσιμων απορριμματοφόρων για την προσωρινή δρομολόγηση της αποκομιδής.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ζητά την κατανόηση των πολιτών και την υπομονή τους μέχρι να ομαλοποιηθεί η διαδικασία. Παρακαλούνται οι πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια των εργαζομένων της υπηρεσίας τις επόμενες μέρες για διατήρηση της καθαριότητας, αποφεύγοντας τη συσσώρευση απορριμμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό.

Το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας 2810 821728 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την πυρκαγιά. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για θέματα καθαριότητας με το τηλέφωνο 2813 400673.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο η δεύτερη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου

otavoice

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από Εθελοντική Ομάδα του Δ. Ηλιούπολης

otavoice

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα το Σάββατο 5/10 στον Δ. Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Δ. Παιανίας: Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «Novoville»

otavoice

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στο Ετήσιο Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

otavoice

Δ. Δ. Αχαΐας: Παρουσίαση σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice