OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό, οι οποίες κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλογών, επί της κεντρικής οδού Παύλου Μελά, παρουσία πλήθους κόσμου.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ανοιχτή δεξίωση στο Δημαρχείο για επισήμους και δημότες, η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, η Επιμνημόσυνη Δέηση στην κεντρική πλατεία Νίκης με τη συμμετοχή σχολείων, κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών και θεσμικών φορέων, η επίσημη έπαρση της σημαίας από στρατιωτικό άγημα καθώς και η παιάνιση εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα».

Την Κυβέρνηση στη σημερινή 112η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης, εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης αναφέρει στο μήνυμά του τα εξής:

«Τη σημερινή μεγάλη ημέρα, σημείο αναφοράς της πολυτάραχης ιστορίας μας, γιορτάζουμε με υπερηφάνεια και λαμπρότητα, τα 112 χρόνια της Ελευθερίας μας.
Τιμούμε με σεβασμό και ευλάβεια τους ένδοξους αγώνες των επιφανών προγόνων μας, οι οποίοι με γενναιότητα και αυτοθυσία, αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό.

Η 11η Οκτωβρίου, αποτελεί σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, μέσω του οποίου προχωράμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας με θάρρος και παρρησία, τις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις του σήμερα.

Χρόνια Πολλά Κοζάνη και Πάντα Ελεύθερη!», καταλήγει στο τέλος ο κ. Κοκκαλιάρης.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της παρέλασης, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χορευτικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης ήταν επί ποδός, συμβάλλοντας και αυτή με τη σειρά της στη διεξαγωγή της σημερινής λαμπρής επετείου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της παράταξης Αγαπητού με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Συνάντηση Β. Σίμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ανακοίνωση για εκμίσθωση ακινήτου

otavoice

Δ. Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Ενισχύονται με φορητούς Η/Υ όλες οι Δημοτικές Κοινότητες

otavoice

Π.Δ.Ε: 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice