OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μήνυμα Αντεπεριφερειάρχη Σερρών για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Συμπολίτες μου Σερραίες και Σερραίοι,

Συμπληρώνονται φέτος 120 χρόνια από την έναρξη του τελευταίου και πιο κρίσιμου σταδίου του διμέτωπου Αγώνα, που έδωσαν οι πρόγονοί μας για μία Μακεδονία Ελληνική και Ελεύθερη. Διμέτωπου εναντίον των κατεχόντων Τούρκων και των διεκδικούντων Βουλγάρων, θρυαλλίδα του οποίου υπήρξε η θυσία του πρωτοκορυφαίου των Αγωνιστών, του Παύλου Μελά.

Το παράδειγμά του αποτέλεσε φάρο για χιλιάδες αγωνιστές, λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση θυσίασαν τα πάντα, οικογένειες, περιουσίες, τις ζωές τους, ώστε να μπορούμε σήμερα, όλοι εμείς, να μιλάμε την γλώσσα των προγόνων μας, όπως την μιλούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες στον τόπο αυτό. Το παράδειγμα όλων αυτών των αγωνιστών ας γίνει φάρος για όλους εμάς, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με πολέμους να μαίνονται στην ευρύτερη γεωπολιτική γειτονιά μας, αλλά και με τις απειλές που επικρέμανται επί της χώρας μας. Φάρος αυτοθυσίας, θάρρους, αλλά και γενναιοφροσύνης.

Ειδικά εμάς τους Σερραίους πρέπει να μας εμπνέει το αυτοθυσιαστικό παράδειγμα του Καπετάν Μητρούση που, οχυρωμένος στο καμπαναριό του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, «πάλεψε» με χιλιάδες Τούρκους και έδωσε την ζωή του για την ελευθερία της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής της.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θυσίες των προγόνων μας, αλλά πρέπει να τις τιμούμε, να διδασκόμαστε από τα λάθη και τις αβελτηρίες τους, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις σας καλώ να λάβετε μέρος στις τιμητικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της παράταξης Αγαπητού με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Συνάντηση Β. Σίμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ανακοίνωση για εκμίσθωση ακινήτου

otavoice

Δ. Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Ενισχύονται με φορητούς Η/Υ όλες οι Δημοτικές Κοινότητες

otavoice

Π.Δ.Ε: 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice