OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ν. Μπάμπαλος: «Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας και σε αυτά επενδύουμε για το αύριο»

Εκατοντάδες παιδιά από το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής συμμετείχαν στην πρώτη ημέρα του διήμερου Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να προωθήσει το μήνυμα της σωστής και ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς.

Μαζί με τον γνωστό καλλιτέχνη b- οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ζωγράφισαν το τμήμα της οδού Πεύκων που διασχίζει το μήκος του σχολείου τους με σχέδια τέτοια που θα θυμίζουν στους διερχόμενους, οδηγούς και πεζούς, ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε για να μετακινούμαστε με μεγαλύτερη προσοχή, ασφάλεια και οικολογική συνείδηση.

Ταυτόχρονα, ειδικοί του χώρου μίλησαν στα παιδιά για τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης εντός πόλης όπως το ποδήλατο, το ηλεκτρικό ποδήλατο, το πατίνι κτλ.

«Αυτές οι βιωματικές εμπειρίες που μεταφέρουν επίκαιρα και χρήσιμα για την καθημερινότητα μηνύματα είναι το καλύτερο μάθημα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Πόσο μάλλον όταν στοχεύουν να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία, μια καλύτερη νοοτροπία για την συμβίωση στην πόλη. Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα μας, είναι αυτά στα οποία επενδύουμε για το αύριο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Το Outta Climate Festival συνεχίζεται σήμερα 11/10 στις 20.00 με Jazz μουσική και χορό στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος).

Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Civinet Greece-Cyprus και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ. Άννας Μαστοράκου, απαντά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

otavoice

Στο Ξυλόκαστρο ο Δ. Πτωχός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πυρκαγιά

otavoice

Δ. Σαρωνικού: Δράση εμβολιασμού στον καταυλισμό Ρομά

otavoice

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας: «Αντίο φίλε! Το χαμόγελό σου θα μείνει χαραγμένο μέσα την καρδιά μου για πάντα»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: «Πάμε Όπερα;» από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

otavoice

Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο του CEMR για τη διαχείριση των υδάτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

otavoice