OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νίκος Σταυρέλης: Ας δώσουμε στον δήμο Κορινθίων την …δημιουργική πνοή που του αξίζει!

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα εκλογής του στη θέση του δημάρχου Κορινθίων, ο Νίκος Σταυρέλης, απευθυνόμενος στους πολίτες του Δήμου Κορινθίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Συνδημότισσες και συνδημότες μου

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την 8η Οκτωβρίου του 2023, όταν και έγιναν οι δημοτικές εκλογές, που έφεραν την παράταξή μας, την «Πνοή Δημιουργίας», στη διοίκηση του δήμου Κορινθίων με το πρωτοφανές ποσοστό του 48%.

Όταν εκείνο το βράδυ γύρισα σπίτι μου, δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ παρά την κούραση. Καταλάβαινα πως αυτό το ποσοστό -εκτός από μια καθαρή εντολή αλλαγής- ήταν και μια μεγάλη ευθύνη. Ήταν η ευθύνη να αλλάξουμε τον Δήμο. Να κάνουμε την Κόρινθο μια σύγχρονη πόλη, αντάξια της ιστορίας της. Να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας, να τα κάνουμε βιώσιμα. Γι αυτό από την πρώτη στιγμή, από την επόμενη μέρα των εκλογών, πριν ακόμα αναλάβουμε την ευθύνη της διοίκησης, δουλέψαμε μαζί με τους συνεργάτες μου για να προετοιμάσουμε αυτές τις αλλαγές. Ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά. Και θα προσπαθούμε συνεχώς, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!

Αλλά ήταν και η ευθύνη να σεβαστούμε το συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε στις 8 Οκτωβρίου 2023 με τους πολίτες. Είμαστε περήφανοι που ό,τι έχουμε πει, το κάνουμε ήδη πράξη. Και έτσι θα συνεχίσουμε!

Συνδημότισσες και συνδημότες μου.

Λέω πιο πάνω πως το αποτέλεσμα της 8ης του περασμένου Οκτωβρίου ήταν μια καθαρή εντολή αλλαγής. Αλλά, «αλλαγή δεν γίνεται χωρίς την θέλησή μας». Και ο πολίτης που δεν αντιστέκεται στην αλλαγή είναι ο καλύτερος πολίτης.

Γι αυτό και ζητώ και την δική σας βοήθεια για να πετύχουμε την βαθιά αλλαγή, που θέλουμε να δούμε στον δήμο μας. Ζητώ την βοήθειά σας για μεγαλύτερη προσοχή στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Λιγότερα ογκώδη, παρατημένα στα πεζοδρόμια. Περισσότερη ανακύκλωση. Μεγαλύτερο σεβασμό των εποχούμενων στον πεζό και στα ΑμεΑ. Προσοχή στην κατανάλωση του νερού, που γίνεται όλο και πιο σπάνιο, όλο και πιο πολύτιμο. Σεβασμό στην δημοτική περιουσία που είναι δική σας περιουσία. Τήρηση των όρων και των κανονιστικών που διαφυλάττουν τον δημόσιο χώρο και την ποιότητα ζωής όλων μας.

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την συμμετοχή της κοινωνίας, αν δεν συμμαχήσει η κοινωνία με τον εαυτό της. Κανείς δεν μπορεί μόνος του, αλλά όλοι μαζί μπορούμε.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι δίπλα μου όλους αυτούς του μήνες: τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους των χωριών μας, αυτούς τους ακοίμητους φρουρούς της περιφέρειας του δήμου μας. Τους εντεταλμένους συμβούλους, τους έμμισθους και άμισθους ειδικούς συνεργάτες, τους υποψήφιους που δεν εξελέγησαν, αλλά είναι πάντα εδώ με τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους. Και τους λέω αυτό: «Μαζί ξενυχτήσαμε για να σχεδιάσουμε τον νέο Δήμο Κορινθίων, μαζί κερδίσαμε πριν από έναν χρόνο, μαζί ξεκινήσαμε την Πρωτοχρονιά του 2024 να διοικούμε, μαζί θα συνεχίσουμε, μαζί θα πετύχουμε τις αλλαγές που οραματιστήκαμε… Μαζί, πάντα μαζί».

Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας και τις Υπηρεσίες μας που παρά την υποστελέχωση δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να εξυπηρετήσουν τους δημότες. 25 συνεχόμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση τους γνωρίζω όλους έναν προς έναν και ξέρω πως του οφείλουμε πολλά για τον επαγγελματισμό τους και την αφοσίωσή τους.

Εμπρός λοιπόν. Ας δώσουμε στον δήμο Κορινθίων την …δημιουργική πνοή που του αξίζει!

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Ανακαλύψτε την Αθήνα με δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

otavoice

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στην Καλαμάτα 21-23/10

otavoice

Δ. Βριλησσίων: «Πράσινο φως» για τη δενδροφύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης

otavoice

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice