OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

Ο Δήμος Σπάρτης, εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Νίκο Τσούκλερη, συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις μνήμης, που διοργάνωσε, από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου, ο αδελφοποιημένος Δήμος Μόρφου της Κύπρου, με τον τίτλο «50 Χρόνια Φτάνει Πια».

Ειδικότερα, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε επίσκεψη στην κατεχόμενη Μόρφου και στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λευκωσίας, ενώ το βράδυ ο Δήμαρχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης συμμετείχαν στην αντικατοχική πολιτιστική εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο Αγίου Δομετίου του Δήμου Λευκωσίας.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οι κ.κ. Βακαλόπουλος και Τσούκλερης παρέστησαν στο Μνημόσυνο των πεσόντων στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, όπου έγινε και δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοούμενων και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

Ακολούθησε εκδήλωση την οποία χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Μόρφου, κ. Βίκτωρ Χατζηαβραάμ. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε η καθιερωμένη πορεία προς το Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου, στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη, το προσκλητήριο πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, ενώ ακολούθησε η επίδοση ψηφίσματος προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Τσούκλερης, έγιναν δεκτοί από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αννίτα Δημητρίου, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Ανδρέα Κακουρή.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος: «Ο Δήμος Σπάρτης θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το δίκαιο αίτημα των αδελφών Μορφιτών, αλλά και των Κυπρίων, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος, με μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την διεθνή νομιμότητα».

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας τίμησε τον ήρωα Ιερέα Α. Παπαθανασίου

otavoice