OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Αγρινίου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ανυπολόγιστες ζημιές

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέβαλλε αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) τα οποία εκδηλώθηκαν στις 5 Οκτωβρίου στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή στην Aιτωλοακαρνανία .Aδυνατούν ακόμη και σήμερα oi κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί να καταγράψουν το μέγεθος της ζημιάς Kτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσαν κοντά στον παραπόταμο που υπερχείλισε στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε πολλές από αυτές είναι αδύνατη ακόμη η πρόσβαση των ιδιοκτητών για να καταγράψουν τη ζημιές Ο παραπόταμος υπερχείλισε δεξιά και αριστερά σε μία ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων , με αποτέλεσμα οι εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα να θαφτούν μέσα στη λάσπη .

Ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλει αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης .Στο πρώην Δημαρχείου Στράτου λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα γραφεία προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν και με την βοήθεια των προέδρων των Κοινοτήτων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για αυτοψία της ιδιοκτησίας τους . Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για την επόμενη μέρα ,το εύρος των ζημιών είναι τεράστιο και η αποκατάσταση τους θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή στην Aιτωλοακαρνανία. Aδυνατούν ακόμη και σήμερα oι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί να καταγράψουν το μέγεθός της.

Kτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσαν κοντά στον παραπόταμο που υπερχείλισε στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε πολλές από αυτές είναι ακόμη αδύνατη η πρόσβαση των ιδιοκτητών για να καταγράψουν τη ζημιές. Ο παραπόταμος υπερχείλισε δεξιά και αριστερά σε μία ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα να θαφτούν μέσα στη λάσπη.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλει αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο πρώην Δημαρχείου Στράτου λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα γραφεία προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν και με την βοήθεια των προέδρων των κοινοτήτων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για αυτοψία της ιδιοκτησίας τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για την επόμενη μέρα καθώς, όπως αναφέρουν, το εύρος των ζημιών είναι τεράστιο και η αποκατάστασή τους θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ν.Α: Πρόσκληση σε Δήμους για Στρογγυλή Τράπεζα-Εργαστήριο LIFE-RenoInGR

otavoice

6ος Δρόμος Αγάπης-DOMVRAINA RUN THISVI 2024 από τον Δ. Θηβαίων

otavoice

Ανοιχτή σύσκεψη Φορέων στις Μηλιές για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

otavoice

Η Π.Στ.Ε συμμετείχε στην 52η Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών

otavoice

Παιδικά διαδραστικά εργαστήρια στον Ρωσικό Στρατώνα του Δ. Χανίων

otavoice

«Ο Θεός της Σφαγής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δ. Πλατανιά

otavoice