OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Π.Φαλήρου εγκαινιάζει σειρά δωρεάν σεμιναρίων Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας προσκαλούν τους/τις μαθητές/τριες Γ Γυμνασίου και Β Λυκείου του Δήμου σε δωρεάν σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πρώτο το «Σχεδιάζω τις Σπουδές και την Καριέρα μου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00 στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της περιοχής και στοχεύει στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών και καθοδήγησης για την επιλογή σπουδών και την σωστή επαγγελματική κατεύθυνση.

Στο αρχικό αυτό επίπεδο θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το σύστημα, τις αλλαγές και την επιλογή κατάλληλων σπουδών, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί όλο το πλέγμα των παροχών προς τους μαθητές.

Σε επόμενο στάδιο, όπου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση και ενημέρωση για ημέρα και χώρο διεξαγωγής, θα διατεθεί ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους μαθητές/τριες που συμπλήρωσαν την φόρμα επικοινωνίας, το βραβευμένο ερωτηματολόγιο κλίσεων και ενδιαφερόντων ADVISOR, το οποίο θα αποτελέσει βασική παροχή από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου προς τους μαθητές/τριες του.

Το ψυχομετρικό τεστ ADVISOR είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού που βοηθά τους συμμετέχοντες/ουσες να κατανοήσουν τις κλίσεις και δεξιότητες τους, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Με την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου Advisor εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας, θα ακολουθήσει η ανάλυση των αποτελεσμάτων σε ατομικό επίπεδο.

Λαμβάνοντας υπόψη, πως η αγορά εργασίας με τις συνεχείς αλλαγές και την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και άλλων νέων τεχνολογιών, καθιστά τον επαγγελματικό προσανατολισμό πιο κρίσιμο από ποτέ, οι πιστοποιημένοι συνεργάτες της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας θα αναλύσουν και θα πληροφορήσουν για κάθε σχετικό δεδομένο που θα συμβάλει στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων για τις σπουδές και το επάγγελμα.

Οι ημερίδες αλλά και η ατομική συμβουλευτική στοχεύουν:

  • στην έγκυρη πληροφόρηση για τα προγράμματα σπουδών και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
  • στην ανάλυση των κλίσεων και των κλάδων ενδιαφέροντος που ταιριάζουν σε κάθε ενδιαφερόμενο/-η ανάλογα με την προσωπικότητα του/ης, όπως αυτό προκύπτει από το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Advisor.
  • στην κατανόηση των προοπτικών που προσφέρουν οι διάφορες εκπαιδευτικές επιλογές και η σύνδεση τους με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος:

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας μας επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη πληροφόρησης και συμβουλευτικής που προβληματίζει πολλούς μαθητές και γονείς αλλά και να δώσουμε στους οικονομικά πιο αδύναμους μαθητές τη δυνατότητα να επωφεληθούν από επαγγελματική καθοδήγηση. Το ενδιαφέρον μας για τους νέους της πόλης μόνο έμπρακτα επιδιώκουμε να εκφραστεί.

Η EMPLOYEDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας υπό την Ακαδημαϊκή εποπτεία και διεύθυνση του Δρ Ταουσάνη Χρήστου, είναι μια έμπειρη επιστημονική ομάδα με τεράστιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο και στελεχώνεται με πιστοποιημένους συμβούλους με πολυετή εμπειρία οι οποίοι ετησίως παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής σε
χιλιάδες μαθητές ανά την επικράτεια.

Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή της Ναυτιλιακής «MarmarasNavigation» και του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Διακρότημα Παλαιού Φαλήρου».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σικυωνίων: Έξι σχολεία του Κιάτου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα»

otavoice

Συνεργασία της Π.Δ.Ε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

otavoice

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην 52η Γενική Συνέλευση CPMR

otavoice

Συνεχίζονται οι προσεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

otavoice

Π.Ε.Σερρών: Σύσκεψη στο Διοικητήριο για την ευλογιά των προβάτων

otavoice