OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε για το ΚΕΠ Υγείας

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων–Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) βράβευσε τον Δήμο Σερρών για την πρόληψη υγείας μέσα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, το οποίο λειτουργεί από το 2020, παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Σερρών εντάθηκε στο ΕΔΔΥΠΠΥ το 2018.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών βραβεύτηκε με έπαινο κοινωνικής προσφοράς μέσα από τη θεσμοθέτηση των ΚΕΠ Υγείας, καθώς και με ευχαριστήριο έπαινο για το γεγονός ότι εκπλήρωσε τα κριτήρια που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά τη χρονική περίοδο 2019-2024.

Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών και Αλληλεγγύης κ. Νικόλαος Φρυδάς, ο οποίος παρέλαβε τους επαίνους.

Η τελετή βράβευσης έγινε την τρίτη ημέρα εργασιών του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», το οποίο διεξήχθη φέτος από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, στα Βίλια του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το συνέδριο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν αφιερωμένο στην ανάλυση των σύγχρονων προκλήσεων που συνδέονται µε την κλιματική κρίση και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice