OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκαν τα Εγκαίνια του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ηλιούπολη

Σε απόλυτη γιορτινή διάθεση πραγματοποιήθηκαν στην Ηλιούπολη τα εγκαίνια του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού επί της οδού Αριστογείτονος 1-3 & Λ. Ειρήνης την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας Σοφία Ζαχαράκη.

Ένα εμβληματικό έργο ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από την σημερινή διοίκηση του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Ευστάθιου Ψυρρόπουλου .

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, φανερά συγκινημένος, καλωσόρισε το πλήθος παρευρισκομένων που αναδεικνύει την μεγάλη σημασία του εμβληματικού έργου και μίλησε για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ολοκλήρωση ενός Έργου-Πρότυπου με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για ολόκληρη την χώρα.

Μάλιστα, αποκάλεσε το Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό που κοσμεί την πόλη ως “Έργο-Σύμβολο” που σηματοδοτεί το αύριο, το μέλλον, τη δύναμη, τον σωστό προσανατολισμό που θα πρέπει να έχουν οι σύγχρονες πόλεις.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στην αρχιτεκτονική του κτηρίου και στην αντίληψη της σημερινής δημοτικής αρχής για τα έργα που διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

Ο Δήμαρχος Ευστάθιος Ψυρρόπουλος αναφέρθηκε στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του κτηρίου, που εξασφαλίζει το κατάλληλο περιβάλλον, για να μεγαλώνουν τα παιδιά με την κατάλληλη ψυχολογία και συναισθήματα.

Μίλησε εκ βαθέων για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προσωπικά και ως Δημοτική αρχή, τις αγκυλώσεις που στάθηκαν ως εμπόδιο και έπρεπε να ξεπεραστούν μέσα σε λίγους μήνες διοίκησης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

“Δώσαμε μάχη με εμπόδια και δυσκολίες, αλλά και με τον χρόνο. Τελικά κερδίσαμε τη μάχη, ξεπαγώσαμε διαδικασίες που είχαν σταθεί εμπόδιο και παραδώσαμε σε λιγότερο από 9 μήνες το έργο εκεί που πραγματικά ανήκει: στους Δημότες της πόλης. Για εμένα ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που είχα εξαγγείλει και προεκλογικά και το κερδίσαμε, γιατί ξεπεράσαμε τις δυνάμεις μας”.

Αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά και την Υπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη και που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ανοιχτή την πόρτα τους για να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή στους πυρετώδεις ρυθμούς, αναφέρθηκε στη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών και των τεχνικών υπηρεσιών που συνεργάστηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί ένα έργο που συμβολίζει ότι “όταν θέλουμε, μπορούμε”.

Στο βήμα αμέσως μετά ο Δήμαρχος κάλεσε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά για να πάρει τον λόγο και να μιλήσει για το σπουδαίο αυτό έργο στο Δήμο Ηλιούπολης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Τα σημερινά εγκαίνια του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού, εδώ στην Ηλιούπολη, αποτελούν μόνο ένα μέρος του ολιστικού σχεδίου μας για την κατασκευή, επισκευή και ανακαίνιση συνολικά 18 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλο το λεκανοπέδιο, συνολικού προϋπολογισμού 21.704.000 ευρώ.

Πρόκειται για δομές που χρηματοδοτούμε ως Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών. Στόχος μας είναι κάθε παιδί στην Αττική να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές δομές προσχολικής αγωγής. Να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με φροντίδα, ασφάλεια και αγάπη. Δεσμευόμαστε για την αδιάλειπτη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου τα παιδιά να αναπτύσσουν την προσωπικότητα τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια”.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην ύψιστη σημασία των δομών προσχολικής αγωγής, στη σημασία που διαδραματίζει το σωστό και ασφαλές περιβάλλον και ανέδειξε μέσα από τον λόγο της τον καθοριστικό ρόλο του προσωπικού που θα απασχοληθεί το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη ευαισθησία στην εκπαιδευτική διαδικασία που επιδεικνύει η ίδια λόγω των σπουδών της και της στενής σχέσης της με την Εκπαίδευση. Ευχήθηκε να δημιουργούνται και άλλα παρόμοια εμβληματικά έργα για να αποκτούν οι δημότες και κάτοικοι την κατάλληλη παιδεία.

Για το έργο και την σημασία του μίλησαν, επίσης, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής της Νίκης κ. Νικόλαος Βρεττός, ο πρώην Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, που επί θητείας του ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Πούλος.

Ακολούθησε η τέλεση μυστηρίου από τον Σεβαστό Πατέρα Κωνσταντίνο Πετάση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος της πόλης κάλεσε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά και την Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη να κόψουν την κορδέλα.
Ακολούθησε ξενάγηση στους πολυτελείς και ασφαλείς χώρους του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού και μικρή δεξίωση.

Σήμερα, ο Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός εξυπηρετεί 20 νήπια και 11 βρέφη, σύνολο 31 παιδιά, ενώ σε πλήρη λειτουργία στο άμεσο μέλλον θα εξυπηρετεί 30 νήπια και 50 βρέφη, σύνολο 80 παιδιά.

Το “παρών” στην σημαντική αυτή εκδήλωση τιμής στις επόμενες γενιές έδωσαν επίσης η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κα Σοφία Βούλτεψη, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής της Νίκης κ. Νικόλαος Βρεττός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Κουρή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Χρήστος Γώγος και κ. Γιώργος Βλάχος, ο Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στον πρωτογενή τομέα Βασιλακης Μιχαηλ, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κα Έλενα Ράπτη.

Επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης κα Δήμητρα Κορμά, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Ηλιούπολης κ. Γεώργιος Ζαχιώτης, ο πρώην δήμαρχος κ. Γεώργιος Χατζηδάκης και Επικεφαλής της Παράταξης “Ενωμένοι για την Ηλιούπολη” , ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Πούλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Κομνηνός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Κάρολος Ιταλός, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιώργος Βενετσανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καλλαρύτης, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διαφάνειας-ΚΕΠ κα Έλενα Καπίρη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Γρηγορέας, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής διακυβέρνησης κα Κυριακή Μαρή, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Αρδαβάνη.

Ακόμη, παρευρέθηκαν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού κα Βάσια Χανδρινού, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Αναπηρίας κα Γεωργία-Χαρά Γκούβα, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Φύτρος σε θέματα Διαχείρισης Οχημάτων και Δημοτικής Συγκοινωνίας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού κ. Γιάννης Ταβουλάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Καραβαγγέλης, η Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου σε θέματα Φιλοζωίας κα Κλειώ Λουλακάκη, ο Επικεφαλής της Παράταξης “Φωτεινή Πόλη” κ. Δημήτρης Ευαγγέλου, ο Επικεφαλής της Παράταξης “Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά” κ. Αναστάσιος Ευσταθίου, ο Επικεφαλής της Παράταξης “Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη” κ. Θεόδωρος Παπαδάτος, ο Πρόεδρος του ΕΝΑΚ κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος, η εκπρόσωπος του Γιάννη Σγουρού κα Βασιλάκου Λιλίκα, ο Προέδρος του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑΜΕΑ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” κ. Δημήτρης Στεφανίδης, η Πρόεδρος Παραρτήματος Ηλιούπολης του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ κα Γεωργία Συνοδινού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών κα Ελένη Ψυρροπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης κ. Στέλιος Μαρούλης, Δημότες της πόλης και Κάτοικοι, Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, η Υπεύθυνη γραφείου Αττικής στην Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά πλάκας που εδρεύει στην Ηλιούπολη κα Τζένη Μαρή.

Σχετικά Άρθρα

Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα από τον Δ. Ελασσόνας και το Σύλλογο Κοπατσαραίων

otavoice

Ο Δ. Πειραιά υπέγραψε για τις «Πειραϊκές Λογοδρομίες: Η Ρητορική Τέχνη στο Λιμάνι»

otavoice

Ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου

otavoice

Ο Δ.Σερρών στην 6η Συνάντηση του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATION”

otavoice

Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Λήξη του Φεστιβάλ Θεάτρου με την παράσταση «ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής»

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

otavoice