OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Ένα διήμερο Τεχνών με θέμα την οδική ασφάλεια

Μια εναλλακτική δράση με στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στα επίκαιρα θέματα της κλιματικής κρίσης αλλά και της οδικής ασφάλειας χρησιμοποιώντας την δύναμη των Τεχνών πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Civinet Greece-Cyprus και το Πράσινο Ταμείο, που χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία, ο Δήμος προγραμματίζει το Outta Climate Festival, ένα διήμερο γεμάτο εικαστικά, μουσική και χορό την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί ο διεθνούς φήμης b./ thisismyworld studio θα δημιουργήσει μαζί με τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής ένα μοναδικό εικαστικό «Asphalt art» στην οδό Πεύκων, στο ύψος του δρόμου που περνάει έξω από το σχολείο τους. Πέραν από το καλλιτεχνικό κομμάτι με τη συμμετοχή των παιδιών, ώστε να περάσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τα μηνύματα της δράσης, το εικαστικό θα έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει καθημερινά τους διερχόμενους οδηγούς προκειμένου να μειώνουν την ταχύτητα διέλευσης στον αστικό ιστό προς όφελος των πεζών, ειδικά σε ένα σημείο που κινούνται παιδιά.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 20.00 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μουσική και χορό υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Jazz Solidarity Network και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Εμφανίζονται οι Privil-edge, με τις Μ. Μουστάκα, Α. Μπούτσικου, Στ. Σταυρακάκη (σύγχρονος χορός σε μουσική του Charles Mingus), «2», με τις Β. Κωνσταντέλλου και Λ. Γκόλια (μουσικοχορευτική αυτοσχεδιαστική παράσταση), «Georgios Tsolis Trio», με τους Γ. Τσώλη, Γ. Ρούλο, Γ. Μανιάτη (modern jazz piano trio).

«Η Τέχνη είχε πάντα τη δύναμη να περνάει μηνύματα εκεί ειδικά που ο λόγος δεν επαρκεί. Για αυτό και εμείς επιστρατεύουμε καταξιωμένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς ώστε να απευθυνθούμε για αυτά τα επίκαιρα μηνύματα στους συμπολίτες μας, κυρίως δε στα παιδιά και τη νέα γενιά με την ελπίδα να βάλουμε τις βάσεις ώστε αυτά να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία από ό,τι εμείς», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δημάρχου Π. Τσακίρη με τον Γ. Παπαγεωργίου στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα από τον Δ. Ελασσόνας και το Σύλλογο Κοπατσαραίων

otavoice

Ο Δ. Πειραιά υπέγραψε για τις «Πειραϊκές Λογοδρομίες: Η Ρητορική Τέχνη στο Λιμάνι»

otavoice

Ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου

otavoice

Ο Δ.Σερρών στην 6η Συνάντηση του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων “BREAKING ISOLATION”

otavoice

Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Λήξη του Φεστιβάλ Θεάτρου με την παράσταση «ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής»

otavoice