OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΑΜΘ: Ο Χρ. Τοψίδης στις εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση του Ίασμου

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Ίασμο Ροδόπης για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση του.

Για πρώτη φορά φέτος με μέριμνα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ο Ίασμος τίμησε με την δέουσα επισημότητα την σημαντική αυτή επέτειο, που έχει την δική της ξεχωριστή σημασία για τους κατοίκους της περιοχής και την ιστορική συλλογική μνήμη και συνείδηση.

Παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, όπου συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και οι επίσκοποι Ταλαντίου κ. Επιφάνιος και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του Ιάσμου και παρακολούθησε την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, όπου έλαβαν μέρος πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές και μαθήτριες και ο στρατός.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης ανέφερε:

105 ελεύθερα χρόνια της κωμόπολης Ιάσμου. Οφείλουμε όλοι θεσμικοί φορείς να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε το κάθε χωριό, τον κάθε οικισμό ως Περιφέρεια ΑΜΘ, γιατί όλοι οι πολίτες έχουν ανάγκη να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Χρόνια πολλά στον Ίασμο! Χρόνια πολλά στη Θράκη!”

Σχετικά Άρθρα

Δ. Θεσσαλονίκης: Διοργανώνει Σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού

otavoice

Λ. Κυρίζογλου: «Έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις για το θέμα στέγασης ΔΥ»

otavoice

Δ.Γρεβενών: Παραιτήθηκε ο Γεν. Γραμματέας καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο του

otavoice

Σε ετοιμότητα Δ. Χανίων και φορείς ενόψει της χειμερινής περιόδου

otavoice

Ξεκινούν έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Μουζακίου

otavoice

Δ.Δέλτα: Επίσκεψη Μπισμπινά στο γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

otavoice