OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Κ.Μ: Συμμετείχε στις εκθέσεις «Gourmet Selection» και «Foodex Saudi»

Στις εκθέσεις “Gourmet Selection” και “Foodex Saudi” συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο περίπτερό της, στην έκθεση “Gourmet Selection”, στο Παρίσι, η Περιφέρεια φιλοξένησε εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις με εκλεκτά προϊόντα από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο διήμερο εκθεσιακό γεγονός συμμετείχαν 302 εκθέτες με 427 brands και 4.300 εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές, που επισκέφτηκαν τη “Gourmet Selection”, αναζητώντας ξεχωριστά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Οι επιχειρηματίες από την Κεντρική Μακεδονία, που παρουσίασαν από παραδοσιακά μπισκότα και κουραμπιέδες μέχρι antipasti, αφεψήματα με βότανα, καινοτόμα προϊόντα θαλασσινών κ.ά, πραγματοποίησαν επιχειρηματικές επαφές με νέους σημαντικούς αγοραστές και ανανέωσαν τις υπάρχουσες εμπορικές τους συμφωνίες.

Για δεύτερη φορά, εξάλλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση “Foodex Saudi”, που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, και φιλοξένησε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεχώρισε ανάμεσα στους περίπου 500 εκθέτες από 75 χώρες, που έδωσαν το “παρών” στην έκθεση. Οι επιχειρηματίες, κατά την τετραήμερη διάρκεια της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από τον χώρο των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών αλλά και να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ραντεβού, σηματοδοτώντας την έναρξη εμπορικών συμφωνιών.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στα δύο αυτά εκθεσιακά γεγονότα, στοχεύοντας σε δύο τελείως διαφορετικές αγορές. Η συμμετοχή μας και στις δύο εκθέσεις ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο, καθώς αγοραστές μικρών καταστημάτων και καταστημάτων με στοχευμένα προϊόντα αλλά και επαγγελματίες από μεγάλες αλυσίδες λιανικής έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Μώραλης για την πυρκαγιά: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ιδιοκτήτες και κρατικοί φορείς»

otavoice

Δ.Σικυωνίων: Έξι σχολεία του Κιάτου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα»

otavoice

Συνεργασία της Π.Δ.Ε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

otavoice

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην 52η Γενική Συνέλευση CPMR

otavoice

Συνεχίζονται οι προσεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

otavoice