OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Μανούρης: «Χρέος μας να διασφαλίσουμε ποιότητα ζωής στους ηλικιωμένους»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας την 1η Οκτωβρίου, θα ήθελα να εκφράσω τον απέραντο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, προς τα άτομα που βρίσκονται στην καρδιά της κοινωνίας μας, τους ηλικιωμένους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πυλώνες της ιστορίας και του πολιτισμού μας, καθώς έχουν εργαστεί σκληρά για να μας παραδώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι καθήκον μας, ως δημοτική αρχή, να διασφαλίζουμε -με όσα μέσα διαθέτουμε- ότι θα ζουν με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής.

Στον Δήμο Νέας Ιωνίας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να υποστηρίξουμε τα άτομα της τρίτης ηλικίας, μέσα από δράσεις που σχετίζονται με την υγεία τους και την κοινωνική φροντίδα. Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, με στόχο να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη και φροντίδα. Διεκδικούμε μαζί τους από το κεντρικό κράτος και είμαστε στο πλευρό τους για ενίσχυση των συντάξεων τους και την ισχυροποίηση της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας αποτελούν ζωτικό κομμάτι της στρατηγικής μας για τη στήριξη των ηλικιωμένων. Τα ΚΑΠΗ δεν είναι απλώς ένας χώρος συνάντησης, αλλά ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να λαμβάνουν συμβουλές για την υγεία τους και να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Η δέσμευσή μας προς τους ηλικιωμένους είναι αδιάλειπτη και με την ευκαιρία αυτής της ημέρας, ανανεώνουμε την υπόσχεση μας να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ευημερία τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους και συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε o 3ος χρόνος της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων

otavoice

Μεγάλη συμμετοχή σε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ που έγινε στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Π.Ι.Ν: Ο Γ. Τρεπεκλής στην εναρκτήρια συνάντηση της ελληνικής προεδρίας EUSAIR

otavoice

Π.Αττικής: Αυτοψία Ν. Χαρδαλιά σε έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Γλυφάδας

otavoice

Το συνέδριο πόλεων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO θα διεκδικήσει η Ρόδος

otavoice

Ο Δήμος Ξάνθης θωρακίζεται με νέες Δεξαμενές Πυροπροστασίας

otavoice