OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Μανούρης: «Χρέος μας να είμαστε κοντά στους ψυχικά πάσχοντες»

Η 10η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό στην αποδοχή και την υποστήριξη των ανθρώπων που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές και να «ανοίξει» τη συζήτηση για την ανάγκη προώθησης της ψυχικής υγείας. Τονίζει το χρέος μας να είμαστε κοντά στους ψυχικά πάσχοντες και τις οικογένειές τους παρέχοντας δυνατότητες έκφρασης μέσα από ολιστικού τύπου παρεμβάσεις σε επίπεδο κοινότητας.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, για το έτος 2024 η ημέρα αυτή αφιερώνεται στην ψυχική υγεία μέσα στο χώρο εργασίας, με σύνθημα : «Προτεραιότητα η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας» (It is Time to Prioritize Mental Health in the Workplace). Οι εργασιακοί χώροι όπου οι ενήλικες διανύουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους γίνονται συχνά πεδίο συγκρούσεων, άγχους και ηθικής παρενόχλησης, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η παραγωγικότητα, η εργασιακή απόδοση και η ευημερία των εργαζομένων.

Η ψυχική υγεία και ευημερία αποτελεί πυλώνα της ανθρώπινης ύπαρξης και καίριο ζητούμενο τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε: ενδοοικογενειακή και σχολική βία, συνθήκες κοινωνικο-οικονομικής δυσπραγίας, ακραία φυσικά φαινόμενα και κοινωνική απομόνωση.

Ο Δήμος Ν.Ιωνίας στηρίζει την ημέρα αυτή και θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση της ψυχικής υγείας με νέες πρωτοβουλίες, δράσεις και συνεργασίες με αφετηρία τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας, σχεδιάζοντας πολυεπίπεδες παροχές ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους κατοίκους της πόλης.

Green ribbon mental health icon. Vector eps10

Σχετικά Άρθρα

Π.Ι.Ν: Στηρίζει τα μικρά νησιά μέσω του προγράμματος GReco Islands

otavoice

Π.Ι.Ν: Συμμετείχε στην 52η Γ.Σ. Ευρωπαϊκού Οργανισμού Παράκτιων Περιφερειών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ισχυρές Περιφέρειες»

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Ναύπλιο και Μυκήνες για το ΚΔΑΠΑμεΑ

otavoice

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: «Πάμε… Όπερα!!!» σε συνεργασία με την Π.Κ.Μ

otavoice

Δ. Θήρας: Καλύτερο από ποτέ επέστρεψε το Santorini Experience 2024

otavoice