OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πρώτη επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου EXPLORA I στη Σύρο – Νέες προοπτικές συνεργασίας

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου υποδέχθηκαν, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, το κρουαζιερόπλοιο EXPLORA I της εταιρείας Explora Journeys, του ομίλου MSC Cruises, στον πρώτο του επίσημο ελλιμενισμό στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο (249 μ.) που έχει προσεγγίσει το λιμάνι και η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ της Σύρου, της MSC και του ιδιωτικού τομέα, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας.

Η Δημοτική Αρχή συνέβαλε καθοριστικά στον προγραμματισμό και την οργάνωση των πέντε δοκιμαστικών προσεγγίσεων που έχουν προγραμματιστεί για το 2025 από το κρουαζιερόπλοιο MSC Sinfonia, καθώς και στον προγραμματισμό πλήρους σεζόν, εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, για το 2026.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα συνεχούς επικοινωνίας, στενής συνεργασίας και ανταλλαγής επίσημων επιστολών με την MSC Cruises.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή εκδήλωση υπήρξε προϊόν των συζητήσεων και της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου 2024, όπου ελήφθη η απόφαση για τη διοργάνωσή της.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Σύρου ως προορισμού κρουαζιέρας υψηλού επιπέδου και ευχαρίστησε θερμά την MSC Cruises για τη συνεχιζόμενη συνεργασία.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας και την προώθηση βιώσιμων και υπεύθυνων μορφών τουριστικής ανάπτυξης.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Σύρο, καθώς η επίσκεψη του EXPLORA I σηματοδοτεί την αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική μας οικονομία και κοινωνία.

Η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, όπως το EXPLORA I, αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την ενίσχυση του τουρισμού και την προβολή της Σύρου ως προορισμού υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης της συνεργασίας όχι μόνο με την MSC Cruises, αλλά και με όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε να επιλυθούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν.

Στόχος είναι το νησί να είναι πανέτοιμο να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες και να διασφαλίσει την καλή συνδεσιμότητα με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου κ. Φραγκίσκος Βακόνδιος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Χρηστιάννα Πάπιτση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιωάννης Ρούσσος και οι συνεργάτες του, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος του νησιού, ο Διευθυντής της Π.Υ.Τ. Κυκλάδων κ. Μιχαήλ Παράβαλος, ο πλοηγός κ. Λεονάρδος Παλαιολόγος, τοπικοί πράκτορες, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του νησιού και στελέχη της MSC Cruises.

Ειδικότερα, από την MSC Cruises παρευρέθηκαν ο Senior Vice President κ. Gianluca Suprani, ο Καπετάνιος κ. Pietro Sinisi, ο Fleet Captain της εταιρείας Francesco Di Palma και ο κ. Ιωάννης Μπρας, Σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών του νησιού και την αύξηση των τουριστικών επισκέψεων μέσω κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε πολλά σημεία του νησιού, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες εκδρομών και προσβασιμότητας.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη συνεργασία με την MSC και όλους τους τοπικούς φορείς, με την αρωγή όλης της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Σύρος θα είναι έτοιμη να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες, με άριστη συνδεσιμότητα και υποστήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουρέτας: Voucher σε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

otavoice

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: Aποχαιρετάμε έναν φίλο, που είχε υπερβεί τις παραταξιακές γραμμές

otavoice

Ξεκινά η λειτουργία υπογειοποιημένων κάδων στον Δήμο Κοζάνης

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δ. Αιγάλεω: «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

Δ. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση για απόπειρα εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Στην τελική φάση χρηματοδότησης η ανάπλαση του Αρίωνα

otavoice