OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε ετοιμότητα Δ. Χανίων και φορείς ενόψει της χειμερινής περιόδου

Συνεδρίασε σήμερα το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τον σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων έντονων φυσικών φαινομένων, καθώς και χιονοπτώσεων, για τη χειμερινή περίοδο 2024- 2025, στον Δήμο Χανίων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. , Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση το παρών έδωσαν ο Θεματικός Αντιπ/χης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας, Γιώργος Τσαπάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής, Μανώλης Λέκκας, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Τσουπάκης και Ελένη Ζερβουδάκη, αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Γαλατά, Δρακακάκης Γιάννης καθώς και εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, του Λιμενικού Σώματος, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων, εθελοντικές ομάδες, που εδρεύουν στον Δήμο Χανίων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ..

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής, Μανώλης Λέκκας, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ των φορέων, ενώ επεσήμανε:

«Προγραμματίζουμε τις ενέργειες μας σε μια περίοδο που ευτυχώς για τον τόπο μας δεν υπάρχει ιδιαίτερη ένταση των καιρικών φαινομένων. Η μεγάλη μας ανησυχία δυστυχώς, είναι οι πυρκαγιές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν λόγω της μεγάλης ξηρότητας στο περιβάλλον. Σ’ αυτό το συντονιστικό εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι εν πρώτοις, εμείς ως πολιτική προστασία να δώσουμε οδηγίες και κατεύθυνση στους τοπικούς της αυτοδιοίκησης, ώστε σε συνεργασία με τους πολίτες της εκάστοτε δημοτικής κοινότητας, να αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα και να έχουμε άμεση ενημέρωση. Εκείνο που προέχει βέβαια είναι η πρόληψη».

Ο κ. Λέκκας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του επισήμανε πως κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, τέθηκαν οι αρχές «που θα μας επιτρέψουν σε ένα μελλοντικό χρόνο να βελτιωθούμε, να κάνουμε τον τόπο μας όσο γίνεται πιο ασφαλή και να θωρακίσουμε όλες τις περιοχές εκείνες που μπορεί να έχουν επικινδυνότητα σε πλημμυρικά φαινόμενα ή φαινόμενα καταπτώσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Τσαπάκος υπογράμμισε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φορέων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αναφέροντας πως «βρισκόμαστε εδώ για να εντοπίσουμε τυχόν ελλείψεις και σημεία που μπορούμε να βελτιώσουμε ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου που έρχεται. Έχουμε εντοπίσει τα σημεία που πρέπει να παρέμβουμε και έχουμε κάνει αιτήματα για χρηματοδοτήσεις».

Τέλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Ξενοφώντας Τσιλιμιγκάκης υπογράμμισε πως «ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην αντιπυρική περίοδο, παρατηρούμε πλημμυρικά φαινόμενα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και ενώ στον νομό μας δεν έχουν εκδηλωθεί τέτοια φαινόμενα, δεν αποκλείεται να τα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πριν μας “χτυπήσουν την πόρτα”» ενώ τόνισε πως σκοπός της σημερινής συνεδρίασης είναι φεύγοντας να γνωρίζουν οι φορείς πως θα πρέπει να ενεργήσουν κατά την εκδήλωση έντονων φυσικών φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

otavoice

Δ. Π. Φαλήρου: «Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ»

otavoice

Ο Δήμαρχος Χανίων υποδέχτηκε την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα

otavoice

Δ Ελασσόνας: Συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας

otavoice

Νίκος Σταυρέλης: Ας δώσουμε στον δήμο Κορινθίων την …δημιουργική πνοή που του αξίζει!

otavoice