OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο Μεσολόγγι συνεχίζεται αύριο ο προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ

Αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι η τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, ενόψει του πρώτου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024- 2028, που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των αιρετών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με ώρα έναρξης των εργασιών 9.30 π.μ.

Οι θεματικές ενότητες της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης

Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης θα τεθούν θέματα που αφορούν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς υγείας, κοινωνικής πολιτικής και οικονομίας καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

  • Υγεία: Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στους τομείς πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.
  • Κοινωνική πολιτική και κοινωνική οικονομία: Τα θεματικά πεδία που θα συζητηθούν αφορούν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας.
  • Κοινωνική συνοχή και οικογένεια: Τα θεματικά πεδία που θα τεθούν για συζήτηση αφορούν τους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή τη συνάντηση του Μεσολογγίου δηλώνει σχετικά:

«Το συνέδριο της ΚΕΔΕ και οι επτά συνολικά προσυνεδριακές συναντήσεις μας με τους αιρετούς εκπροσώπους στο σύνολο της χώρας πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις, να θέσει τα κρίσιμα θέματα με τα οποία είναι σήμερα αντιμέτωποι οι δήμοι, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και τους στόχους και τα αιτήματα μας. Ως οι αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

Ηλεκτρονική πλατφόρμα προσυνεδριακής διαβούλευσης

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του κρίσιμου διαλόγου για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, παράλληλα έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής, η οποία λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα https://synedrio2024.kede.gr/, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών.

Οι εργασίες των προσυνεδριακών συναντήσεων θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ https://kede.gr/

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από Εθελοντική Ομάδα του Δ. Ηλιούπολης

otavoice

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα το Σάββατο 5/10 στον Δ. Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Μ. Μποκέας: «Αν πρόκειται για δολιοφθορά μιλάμε για θρασύδειλη κι εγκληματική ενέργεια»

otavoice

Δ. Παιανίας: Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «Novoville»

otavoice

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στο Ετήσιο Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

otavoice

Δ. Δ. Αχαΐας: Παρουσίαση σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice