OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΔΕ με την Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, με την Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ελένη Αλμπάνη με στόχο την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασιών στο πλαίσιο ένταξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η κ. Μαστοράκου παρουσίασε τους στρατηγικούς άξονες του Δικτύου, τονίζοντας την ανάγκη για σύσταση ομάδων εργασίας με στόχο την εναρμόνιση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, τις μεθόδους και τις αξίες του Παγκόσμιου Οργανισμού καθώς επίσης και τη συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά έργα και πιλοτικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτού, η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Η ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι μια στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι κρίσιμη για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, καθότι η ακαδημαϊκή γνώση και έρευνα θα συμβάλλουν καθοριστικά στη χαρτογράφηση των αναγκών υγείας, στη δημιουργία εργαλείων ετοιμότητας και απόκρισης με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και δράσεων υπέρ της υγείας των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας».

Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής κοινότητας για τα μέτρα προστασίας από ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λαμβάνοντας υπόψη και τη διαχρονική συνεργασία των δυο πλευρών για την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και την ενίσχυση της ακαδημαϊκής ζωής στην πόλη της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Θεσ/νίκης: Με πόρους του Πράσινου Ταμείου η πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Η διάκριση του Θ. Μουρλά πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους»

otavoice

Δ. Αθηναίων: Εγκαινιάζεται η «Διαδρομή Μνήμης 40-44» για τα θύματα του ναζισμού

otavoice

Συνάντηση Δικτύου Πόλεων με τον Δ. Παπαστεργίου και το «Πράσινο Ταμείο»

otavoice

Δ. Ηλιούπολης: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

otavoice