OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς και την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, μετά το κενό που δημιουργήθηκε από την κατάργηση της αντίστοιχης Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής, είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Αχιλλέα Τσάμη και στελέχη του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Κατά τη συνάντησή τους οι εκπαιδευτικοί έθεσαν μια σειρά αιτημάτων αναφορικά με την συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, τη συνέχιση του προγράμματος των Σχολικών Αυλών σε νέα σχολικά συγκροτήματα, τη φύλαξη των σχολικών χώρων σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας και την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από την καθημερινότητα του Σχολείου, όπως η προμήθεια γραφικής ύλης, η επισκευή φωτοτυπικών κ.α.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ο Δήμος Κιλκίς ενισχύει με πρόσθετες πιστώσεις ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ από τον προϋπολογισμό του τα Σχολεία μιας και οι τακτικές επιχορηγήσεις δεν επαρκούν καλά – καλά ούτε για τη θέρμανση και τόνισε για τις συντηρήσεις – επισκευές της σχολικής στέγης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες.

Πέραν αυτών έκανε μνεία σε ελαιοχρωματισμούς Δημοτικών Σχολείων που έγιναν την περίοδο του καλοκαιριού από τεχνικά συνεργεία του Δήμου και τους ελαιοχρωματιστές του προγράμματος επιχορήγησης ανέργων άνω των 55. Η αξιοποίηση των σχολικών αύλειων χώρων με αθλητικές υποδομές γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλλεϋ που έχουν αποκτήσει δέκα διδακτήρια της πόλης θα έχει και συνέχεια είπε ο κ. Κυριακίδης και αποκάλυψε ότι βρίσκεται υπό μελέτη η ανάπλαση των Σχολικών Αυλών στα υπόλοιπα σχολεία του Κιλκίς.

Ως προς τις τρέχουσες ανάγκες συμπλήρωσε ότι ο Δήμος έχει ενεργές συμβάσεις σε γραφική ύλη, υλικά καθαρισμού και οικοδομών και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι έτοιμες και οι συμβάσεις για τις επισκευές εκτυπωτικών μηχανημάτων και κλιματιστικών.

Τέλος, για το θέμα της φύλαξης και της προστασίας των σχολικών χώρων από βανδαλισμούς, επισήμανε ότι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε ώρες και ημέρες που δεν ισχύει το σχολικό ωράριο είναι μια πρόταση που έχει βάλει στο τραπέζι από παλιά η Δημοτική Αρχή και θα την εφαρμόσει, εφόσον υπάρχει συναινετικό πεδίο από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους ανά σχολείο Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο γενικός του γραμματέας Νικόλαος Πασσιάς, ο ταμίας Αναστάσιος Κεσίδης, ο ειδικός γραμματέας Άρης Παπαδόπουλος και το μέλος Γιάννης Καραϊτης.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της παράταξης Αγαπητού με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Συνάντηση Β. Σίμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ανακοίνωση για εκμίσθωση ακινήτου

otavoice

Δ. Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Ενισχύονται με φορητούς Η/Υ όλες οι Δημοτικές Κοινότητες

otavoice

Π.Δ.Ε: 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice