OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνελήφθη και τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Νάουσας – Οργισμένη αντίδραση: “Είναι σε διατεταγμένη αποστολή”

Σε αργία τέθηκε εκ νέου ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννη Σάββα, για την υπόθεση μίσθωσης αναψυκτηρίου που αφορά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία την περίοδο 2014 – 2019.

Αυτή τη φορά η απόφαση έφτασε στα χέρια της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, γεγονός που τον εξόργισε, με αποτέλεσμα να μπει στο γραφείο του αναπληρωτή προϊστάμενου του Οικονομικού Τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Βέροια και να προκαλέσει ένταση και φθορές.

Ο διοικητής κάλεσε την αστυνομία που τον συνέλαβε.

Ο κ.Κουτσογιάννης τέθηκε αρχικά σε αργία τον Μάρτιο του 2024, ωστόσο επανήλθε στα καθήκοντά του όταν ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει κατά της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Η υπόθεση επανήλθε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης το οποίο τον έκρινε πάλι ένοχο, μειώνοντας κατά ένα μήνα την ποινή του, επιβάλλοντας του φυλάκιση 3 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Σκληρή απάντηση του δημάρχου Νάουσας 

Ο ίδιος σε μακροσκελή απάντηση του κάνει λόγο για μία άδικη απόφαση, καταλογίζει στον Γενικό Γραμματέα ότι είναι σε διατεταγμένη αποστολή  και, όπως είπε, θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα ζήτησε την στήριξη από την ΚΕΔΕ για την προστασία των αιρετών από τις αυθαιρεσίες των διορισμένων και επικίνδυνων «στελεχών» της δημόσιας διοίκησης.

Για την κατηγορία ότι επιτέθηκε φραστικά και προκάλεσε φθορές, ο κ. Κουτσογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πήγα να ζητήσω το φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος δεν έχει τίποτα μέσα, μόνο την απόφαση του δικαστηρίου και το έγγραφο ότι τίθεμαι σε αργία. Αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Υπήρξε ένας έντονος διαξιφισμός και τέλειωσε εκεί. Ουδεμία μήνυση υπήρξε, υπήρξε καταγγελία από τον υπάλληλο της αποκεντρωμένης και κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις. Στρέφονται ενάντια σε ένα νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο».

 Δηλώνω πως θα τους πάω μέχρι τέλους όλους όσους ενεπλάκησαν φανερά ή υπογείως σε αυτή την αθλιότητα σε βάρος μου και σε βάρος του Δήμου Νάουσας. Μέχρι τέλους λοιπόν για τη σωτηρία της αυτοδιοίκησης από τους διορισμένους και όσους νομίζουν πως με τα χρήματα τους μπορούν να αποκτήσουν υπόσταση, ανέφερε στις δηλώσεις του.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Χανίων: Υποδοχή μαθητών κι εκπαιδευτικών από Πολωνία και Ισπανία

otavoice

Σ.Βαλιάνος: «Συνεχείς οι εξετάσεις στην πορεία υλοποίησης-ελέγχου της μεταλλευτικής επένδυσης»

otavoice

ΠΕ Λευκάδας: «Έργο υψηλής προτεραιότητας η παράκαμψη Καλαμιτσίου»

otavoice

Δ.Ρεθύμνης: «Σχεδιάζοντας μια πόλη κλιματικά ουδέτερη»

otavoice

Διαμαρτυρία Δημάρχου Νεστορίου για την διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο

otavoice

Δ. Πεντέλης: Eνιαίο δυνητικό τέλος 0,50/m2 για απαλλοτριώσεις και κοινωφελή έργα

otavoice