OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θ. Αμπατζόγλου: «Στο Μαρούσι εξελίσσεται ένα τεράστιο έργο που δεν έχει ξαναγίνει»

Επί όλων των θεμάτων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στην ασφάλεια του, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στο τηλεοπτικό σταθμό “BLUE SKY” με την Φωτεινή Βρύνα, στην εκπομπή «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση», τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2024.

Ο κ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Λειτουργία των σχολείων μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και αντισεισμικοί έλεγχοι

«Στο Μαρούσι κάναμε σωστό προγραμματισμό και την επόμενη εβδομάδα υπογράφουμε μία συμφωνία πλαίσιο, ώστε μία μεγάλη τεχνική εταιρία να αναλάβει τα πάντα σχετικά με τις ανακατασκευές των σχολικών χώρων. Αυτό πιστεύουμε θα λειτουργήσει ως πιλότος και για άλλους Δήμους. Συγχρόνως, έχουμε διαθέσει σε όλους τους διευθυντές ένα μικρό ποσόν για τις άμεσες ανάγκες. Όσον αφορά στους αντισεισμικούς ελέγχους έχουν γίνει όλοι οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι, δεν έχει προκύψει κάτι σημαντικό, παρόλα αυτά είμαστε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας».

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά – Ρέμα Σαπφούς

«Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει το έργο για το ρέμα Σαπφούς, γεγονός που επιμένουμε από πέρσι. Είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και έχω εμπιστοσύνη στον κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη. Αυτό που μένει να δούμε είναι τις πρώτες μπουλντόζες να μπαίνουν και να ξεκινά το έργο».

Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο ανακατασκευής και συντήρησης οδών

«Στο Μαρούσι εξελίσσεται ένα τεράστιο έργο ασφαλτοστρώσεων, που δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη. Πηγαίνουμε από γειτονιά σε γειτονιά. Έχομε ήδη ασφαλτοστρώσει περίπου 15 οδούς σε δύο περιοχές και συνεχίζουμε. Γίνεται ένα τεράστιο έργο ασφαλτοστρώσεων, γιατί οι δρόμοι είχαν εγκαταλειφθεί πολλά χρόνια και είναι θέμα ασφάλειας και λειτουργικότητας της πόλης.

Με μεγάλη ταχύτητα προχωρά η κατασκευή της Πρότυπης Παιδικής Χαράς του Αμαλίειου

Η κατασκευή της Πρότυπης παιδικής χαράς του Αμαλίειου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει παραδοθεί ο χώρος. Είναι μια από τις 29 παιδικές χαρές που το προηγούμενο διάστημα ανακατασκευάσαμε. Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της η Παιδική χαρά του Αμαλίειου θα αποτελέσει πρότυπο και για τις άλλες παιδικές χαρές που θα ανακατασκευάσουμε.

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς το έργο ανάπλασης του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

Πρόκειται για το οδικό άξονα στο Ανατολικό Μαρούσι, έναν εγκαταλελειμμένο δρόμο με λακούβες και χωρίς πεζοδρόμια. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένεται να παραδοθεί στους επόμενους τρεις μήνες. Το έργο μεταμορφώνει την περιοχή, με μεγάλα πεζοδρόμια, ορθολογική διαχείριση των υδάτων καθώς γίνονται συγχρόνως και αντιπλημμυρικά έργα, με νέο οδόστρωμα και σημάνσεις, έτσι όπως πρέπει να είναι ένας δρόμος στο Μαρούσι.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της Παιδικής Χαράς στην πλατεία Ξυλούρη και στην Εθνικής Αντιστάσεως, στα θέματα καθαριότητας, διαχείρισης των απορριμμάτων, στη μεγάλη προμήθεια νέων κάδων ανακύκλωσης, αλλά και στη σημαντική αύξηση κατά 29,97% στη συλλογή των βιοαποβλήτων.

Επίσης στην εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων LED στην πόλη με θετική επίδραση στην κατανάλωση ενέργειας, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, την ασφάλεια και το εκσυγχρονισμό.

Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

Ο κ. Αμπατζόγλου ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ μίλησε, μεταξύ των άλλων θεμάτων που αφορούν συνολικά την Αυτοδιοίκηση για το Νέο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο.

«Ο Νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης είναι ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, ώστε να κωδικοποιηθούν οι νόμοι που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, να απελευθερωθούμε από διατάξεις που έχουν ξεπεραστεί από την εποχή και πρέπει να καταργηθούν, να αναβαθμιστεί η θεσμική θέση των αιρετών, να υπάρξει σωστότερη και καλύτερη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, των δημοτικών επιτροπών , κ.α., να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να έχουμε περισσότερη διαφάνεια και καλύτερη διαχείριση των οικονομικών. Όλα αυτά αφορούν των Νέο Κώδικα και τα θεωρούμε πολύ σημαντικά».

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice