OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Β. Καβαλλάρη: «Κάθε μέρα παλεύουμε για να φέρνουμε αποτελέσματα»

Μία ακόμη αυτοψία στα ρέματα του Δήμου Αχαρνών διενεργήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής (ΠΕΑΑ) κ. Γεώργιο Ψαρομιχαλάκη, με σκοπό τον έλεγχο της προόδου των εργασιών στους καθαρισμούς των ρεμάτων από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Επισκέφθηκαν το ρέμα Πασχαλιάς στο Τατόι, μέσα στην στρατιωτική βάση της Δεκέλειας, του οποίου ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ρέμα Σιατίστης στους Θρακομακεδόνες, προκειμένου για τον έλεγχο του καθαρισμού αλλά και ενδεχόμενες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της απρόσκοπτης ροής του νερού, καθώς και το ρέμα Κλεισόβου επί της οδού Πρωταγόρα, όπου κρίθηκε αναγκαία η άμεση παρέμβαση των συνεργείων και ο καθαρισμός του το προσεχές διάστημα.

Σειρά στην αυτοψία είχαν το ρέμα Αγίου Διονυσίου, το ρέμα Ασπροποτάμου, το ρέμα Αγίας Παρασκευής, το ρέμα (τεχνικό) Αγίου Διονυσίου, στη θέση Νερομάνας και το φράγμα Αγίου Διονυσίου, τα οποία λόγω επικινδυνότητας και αυθαιρέτων ενεργειών, έχουν ήδη καθαριστεί δύο φορές μέσα στο 2024.

Τέλος, επισκέφθηκαν το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στο Δήμο Αχαρνών, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Ένα έργο υψίστης σημασίας για την θωράκιση της πόλης των Αχαρνών από τους πλημμυρικούς κινδύνους το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή του κυρίου συλλεκτήρα ομβρίων Σ2 και της υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης Δ2. Με την υλοποίηση αυτού του έργου, θα επιλυθεί ένα από τα χρόνια προβλήματα των κατοίκων στο κεντρικό κομμάτι των Αχαρνών, συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Β. Καβαλλάρη, σε σχετική της δήλωση, ανέφερε:

Όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, «Οτιδήποτε αφορά την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον είναι ευθύνη μας. Κάθε μέρα θα παλεύουμε για να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα». Βρισκόμαστε όλοι στο πεδίο και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τον σχολαστικό καθαρισμό των ρεμάτων των περιοχών του Δήμου Αχαρνών, έχοντας ήδη ολοκληρώσει καθαρισμούς ρεμάτων σε μήκος που ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα. Με εντατικούς ρυθμούς και σε πλήρη εγρήγορση, συνεχίζεται η ίδια προσπάθεια σε όλη την Ανατολική Αττική, σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους, έχοντας ως μοναδικό μας μέλημα την ασφάλεια και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Δ. Πετρούπολης: «Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας»

otavoice