OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Χωροταξικού Πλαισίου της Δυτικής Μακεδονίας. Οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισαν ομόφωνα την κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ, ζητώντας να αλλάξει η νομοθετική ρύθμιση για το χωροταξικό καθώς επίσης την εκ νέου διαβούλευση για την εκπόνηση του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα:

Α. Να κατατεθεί, για λογαριασμό της ΠΕΔ ΔΜ αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά: 1) Της υπ’ αριθμόν ΥΠΕΝ/ΔΧΩ ΡΣ/47965/828/30.04.24 (ΦΕΚ/Δ/395/19.06.24) αποφάσεως του Υπουργού και Υφυπουργού Ενέργειας για την «Έγκριση αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Περιβαλλοντική έγκριση αυτού», όπως αυτή ισχύει μετά τη διόρθωσή της με το ΦΕΚ458/Δ/17.07.24 και, 2) κάθε άλλης, συναφούς με αυτήν αποφάσεως.

Β. Να ακυρωθεί – τροποποιηθεί το ΦΕΚ με νομοθετική ρύθμιση και να γίνει διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων της Δυτ. Μακεδονίας. Εφόσον ικανοποιηθεί αυτό, η ΠΕΔ ΔΜ δεσμεύεται να αποσύρει την αίτηση ακύρωσης.

Γ. Να εκπονηθούν μέχρι τότε τα ειδικά χωροταξικά σχέδια των ΑΠΕ, έτσι ώστε μαζί με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο είναι σε εξέλιξη, να αποτελέσουν τη βάση της εκπόνησης για το νέο αναμορφωμένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Δυτ. Μακεδονίας, , μετά από διαβούλευση.

Δ. Εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου να ανατεθεί στη δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω κ. Θεοδώρα Τσικαρδάνη (ΑΜ 208), η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εισήγηση.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice