OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πήρε διαστάσεις η πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πατρών- Πέρασε στο δήμο Ερυμάνθου

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιθέα Πατρών, στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλία σε περιοχή κοντά σε λιοστάσια και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 118 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την εκκένωση δύο οικισμών. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή Αχαΐας να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Στο μέτωπο βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, για τον συντονισμό των δυνάμεων ο οποίος δήλωσε ότι η  Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρες και μηχανήματα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους Δήμους φροντίζουμε για την ασφαλή εκκένωση των περιοχών και την απομάκρυνση των πολιτών.
Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να ξεπεραστεί ο κίνδυνος,

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα αφού η πυρκαγιά μαίνεται το πύριμο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πέρασε στα διοικητικά όρια του δήμου Ερυμάνθου.

 “Θα είναι μακρύ το βράδυ” ανέφερε σε δηλώσεις του στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής. Αναφερόμενος, στην κατάσταση της φωτιάς, που πλέον έχει περάσει στον Δήμο Ερυμάνθου, είπε: “Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σίγα σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά.

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice