OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απαράδεκτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την φονική επίθεση Αζέρων στην Αρμενία

Απαράδεκτη και εθνικά ανακόλουθη είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για την χθεσινή επίθεση του Αζερμπαιτζάν κατά την Αρμενικής Δημοκρατίας, με ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες στρατιώτες και πολίτες.

Ο κ. Δένδιας αντί να καταδικάσει την εγκληματική ενέργεια του καθεστώτος Αλίεφ και να ονοματίσει τον επιτιθέμενο που έχει διαπράξει σωρεία εγκλημάτων πολέμου, προτίμησε να εκδώσει μια διπλωματική ανακοίνωση στην οποία τσουβαλιάζεται η αμυνόμενη Αρμενία με το επιτιθέμενο Αζερμπαιτζάν που κατέχει παράνομα, αρμενικά εδάφη.

“Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για τις πρόσφτατες εχθροπραξίες στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν που οδήγησαν στον θάνατο αρκετών ατόμων” αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σαν να έχουμε μια διένεξη όπου και οι δυο πλευρές δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία της άλλης.

Πολύ γρήγορα ξέχασε ο Έλληνας Υπουργός την επίσκεψη του κατά την περίοδο της εισβολής στο Αρτσάχ και τις δηλώσεις για κοινό μέτωπο Ελλάδας Αρμενίας που μας συνδέει ένα κοινό παρελθόν θύματα της τουρκικής γενοκτονίας.

Ξέχασε την προσβολή στον έλληνα πρέσβη στο Μπακού από τον δικτάτορα Αλίεφ που του ξεκαθάρισε πως το Αζερμπαιτζάν είναι δίπλα στην Τουρκία και στηρίζει την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα.

Γιατί σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις; Την ίδια ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε απερίφραστα την επιθετικότητα των Αζέρων και ο Μπόμπ Μενέντεζ , μίλησε για βαρβαρότητα και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να δώσει ηχηρή απάντηση στο καθεστώς Αλίεφ.

Κωλύεται ο έλληνας ΥΠΕΞ από τα αιματοβαμμένα πετροδόλαρα του Αζερμπαιτζάν και το φιλοτουρικό λόμπυ στην Ελλάδα που κάνει χρυσές δουλειές; Μόνο που Αζερμπαιτζάν σημαίνει Τουρκία, κύριε Δένδια.

Αντιθέτως η Κύπρος εξέδωσε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση καταδίκης του Αζερμπαιτζάν λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους.

Σχετικά Άρθρα

Πρόεδρος Ιράν: Θα εμποδίσει την αστυνομία ηθών να ενοχλεί τις γυναίκες

otavoice

Γκουτέρες: «Τίποτε δεν δικαιολογεί τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων»

otavoice

ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψήφιων αρχηγών

otavoice

Κακοκαιρία Μπόρις: Τουλάχιστον 16 νεκροί και εικόνες αποκάλυψης στην Κεντρική Ευρώπη

otavoice

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Το κύκλωμα συνταγογραφούσε σε ανασφάλιστα ΑΜΚΑ – Απάτη 3,5 εκατ. ευρώ

otavoice

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επισκεψιμότητα της 88ης ΔΕΘ – 221.375 άτομα πέρασαν τις πύλες της

otavoice