OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Υπουργός Άμυνας για παρακολούθηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: «Τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω»

Άγνοια για το αν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθείτο από την ΕΥΠ, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την διάρκεια ερώτησης στην Βουλή από τον  κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση.

Η απάντηση του Υπουργού Άμυνας εντείνει τα ερωτηματικά για την αποκάλυψη πως η ηγεσία των ΕΔ ήταν θύμα υποκλοπών , αφού παίρνει σαφείς αποστάσεις και δείχνοντας πως ο ίδιος δεν αποκλείει να είναι αληθές.

Αναλυτικά ο διάλογος στη Βουλή μεταξύ Ραγκούση – Παναγιωτόπουλου

Γ. Ραγκούσης:

Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων;
Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη Δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε; Κι αν ναι, τι κάνατε, για αν το αποτρέψετε; Χρησιμοποιήσατε μήπως και το υλικό των παρακολουθήσεων; Εύλογη ερώτηση κι’ αυτή.

Ν. Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας):

κ. Ραγκούση, κατά την προσφιλή σας τακτική επιδιώκετε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση με αυτό το τελευταίο σκέλος για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ. Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ΄ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε. Θέλετε μία απάντηση από εμένα. Μπορεί αύριο σε μία λίστα ακόμη δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα, να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις. Περιμένουμε το επόμενο τεύχος για να δούμε, όπως με τις κυριακάτικες κάποτε προσφορές των εφημερίδων το επόμενο κομμάτι της λίστας να σχολιάσουμε και επ’ αυτού. Στην ερώτησή σας, όμως…. τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;

Σχετικά Άρθρα

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάx του Λιβάνου από την Ταϊβάν

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice