OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκλογή Προέδρου Βουλής: Ιστορικό αδιέξοδο – Άκαρπη και η 11η ψηφοφορία

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλιακανών  Κέβιν ΜακΚάρθι υπαίστη ήττα και στην 11η ψηφοφορία  στην κούρσα για τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς μια σκληρή ομάδα 20  ρεπουμπλιακανών βουλευτών από τους οποίους οι περισσότεροι είναι στενοί σύμμαχοι του Ντόναλντ Τράμπ, επιμένουν να απορρίπτουν την υποψηφιότητα του.
Αυτή είναι πλέον η μεγαλύτερη διάρκεια εκλογής Προέδρου στην αμερικανική Βουλή εδώ και 164 χρόνια.

Κατά την ενδέκατη ψηφοφορία  ο Κέβιν Μακάρθι συγκέντρωσε 200 ψήφους και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Χακίμ Τζέφρις, πλειοψήφησε με 212 ψήφους (όχι αρκετές για να εκλεγεί γιατί χρειάζονται τουλάχιστον 218). Ο Μπάιρον Ντόναλντς, ο βασικός υποψήφιος των «ανταρτών συγκέντρωσε 12 ψήφους. Επτά ψήφισαν τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Κέβιν Χερν, μια ψήφος στον Ντόναλντ Τράμπ και μία ψήφος δήλωσε παρών.

Η Βουλή στη συνέχεια ψηφίζει εάν θα διακόψει ή όχι για το μεσημέρι της Παρασκευής. Το ψήφισμα χρειάζεται 218 ψήφους για να περάσει. Η Βουλή ψήφισε να διακόψει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής — χωρίς σαφή απόφαση για Πρόεδρο.

Το Σώμα δεν μπορεί να συνεχίσει καμία εργασία ή να ορκιστούν τα  νέα μέλη χωρίς να αναθέσει το ρόλο του Προέδρου.

Κανένα μέλος του Κογκρέσου δεν μπορεί να ορκιστεί μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής.

Το CNN ανέφερε ότι ο McCarthy συνέχισε να διαπραγματεύεται με μια ομάδα σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικανών που απέρριψαν την υποψηφιότητά του, προτείνοντας βασικές παραχωρήσεις στην ώθησή του να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους.

Ο υποψήφιος Byron Donalds και οι βουλευτές  Tom Emmer και Chip Roy συναντήθηκαν με τον Μακάρθι μετά από μια μακρά διαπραγματευτική συνεδρίαση στο γραφείο του Έμερ με άλλους νομοθέτες, όπου έβλεπαν μια αναδυόμενη γραπτή συμφωνία για να σπάσουν το αδιέξοδο σχετικά με την προεδρία του Μακάρθι.

Ο ρεπουμπλιακάνος βουλευτής  Patrick McHenry, ένας βασικός διαπραγματευτής που προσπαθεί να υποστηρίξει τον υποψήφιο Kevin McCarthy για Πρόεδρο, είπε ότι η Βουλή «μάλλον δεν» πρόκειται να διακόψει σύντομα.

Εξέφρασε όμως αισιοδοξία για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων.

«Κάθε συνάντηση είναι πιο θετική από την προηγούμενη. Και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο σημάδι», είπε ο McHenry στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από την αίθουσα διαπραγματεύσεων του GOP.

«Αυτή θα είναι μια ωραία βραδιά τελικά, απλώς μια ερώτηση για το πότε», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε μια συμφωνία στα χαρτιά, είπε ειρωνικά, «Ναι, όχι, δεν είμαστε ακόμα αρκετά ψηφιακοί».

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να έχουμε διαβεβαιώσεις στα χαρτιά για το ποια είναι η διαδικασία και πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι συντηρητικές μεταρρυθμίσεις που πιστεύω ότι η διάσκεψη θα εκτιμήσει και θα υποστηρίξει», είπε.

 

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice