OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι οπαδοί του τα σπάνε και ο Μπολσονάρο παραθερίζει στη Φλόριντα

Φλόριντα (AP) — Καθώς η Βραζιλία παρασύρεται από όχλους ταραχοποιών του Μπολσονάρο, ο πρώην ηγέτης της έχει αποστρατευτεί σε ένα πολυτελές θέρετρο στη Φλόριντα, όπου ομάδες υποστηρικτών συνέρρεαν για να ζητωκραυγάσουν τον έκπτωτο πρόεδρό τους.

Οι πιστοί ταξίδεψαν τις τελευταίες ημέρες στο προσωρινό σπίτι του Jair Bolsonaro, μιας περιφραγμένης κοινότητας με πανύψηλες νεροτσουλήθρες, για να έχουν την ευκαιρία να τον δουν. Υπέγραψε αυτόγραφα, αγκάλιασε τα παιδιά και έβγαλε selfies με λατρευτικές μάζες, με μερικά αθλητικά πουκάμισα «Make Brazil Great Again».

«Θα τον υποστηρίζω πάντα», είπε ο 31χρονος Ραφαέλ Σίλβα, ο οποίος έφυγε από τη Βραζιλία πριν από οκτώ χρόνια και τώρα τοποθετεί δάπεδα στην κεντρική Φλόριντα, όπου στάθηκε έξω από το ενοικιαζόμενο σπίτι του Μπολσονάρο τη Δευτέρα. «Ήταν ο καλύτερος για τη χώρα».

Νωρίς το απόγευμα, η χούφτα των υποστηρικτών με τις κίτρινες φανέλες διαλύθηκε καθώς διαδόθηκε η είδηση ​​ότι ο Μπολσονάρο εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά. Η σύζυγός του, Μισέλ, είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε νοσηλευτεί για παρακολούθηση λόγω κοιλιακών ενοχλήσεων που σχετίζονται με ένα μαχαίρι το 2018 που οδήγησε σε πολλαπλές νοσηλεύσεις στο παρελθόν. Μια φωτογραφία που δημοσίευσε η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo τον δείχνει να χαμογελά από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο. Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου δεν απάντησε αμέσως σε ένα τηλεφώνημα και ένα μήνυμα κειμένου.

Πριν από την οργισμένη έφοδο της Κυριακής στο Κογκρέσο της Βραζιλίας, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο, ο Μπολσονάρο είχε δει επανειλημμένα σε αυτήν την κεντρική κοινότητα της Φλόριντα, να περιφέρεται στους διαδρόμους ενός σούπερ μάρκετ Publix, να δειπνεί μόνος σε ένα τοπικό KFC και, κυρίως, περιτριγυρισμένος από σμήνη θαυμαστών. θαυμαστές.

Αν και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Osceola είπε ότι έλαβε αίτημα από τη Μυστική Υπηρεσία να παράσχει αστυνομική συνοδεία για τον Μπολσονάρο όταν έφτασε και ήταν ακόμη εν ενεργεία πρόεδρος, δεν έχει περικυκλωθεί από μια αξιοσημείωτη φάλαγγα ασφαλείας.

«Θα γίνει σπίτι του στο δεξιό οικοσύστημα της Φλόριντα, του grifting και του podcasting, βρίσκοντας συμμάχους με όποιον πιστεύει ότι μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν την ακροδεξιά ατζέντα τους», είπε ο Andy Reiter, καθηγητής πολιτικής και διεθνών σχέσεων στο Mount. Holyoke College που έχει ερευνήσει ξένους ισχυρούς.

Το νέο του σπίτι, το Encore Resort στο Reunion στα προάστια του Ορλάντο, αποτελείται από επιπλωμένα ενοικιαζόμενα σπίτια με ποδοσφαιρικά τραπέζια, αίθουσες προβολών, διακόσμηση Disney στους τοίχους και λούτρινα ζωάκια Μίκυ Μάους στα κρεβάτια.

Αν όλα φαίνονται πολύ περίεργα, το θέαμα του πρώην ηγέτη μιας από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου να περιπλανιέται σε μια περιφραγμένη κοινότητα σε απόσταση αναπνοής από το Walt Disney World με σορτς, σκεφτείτε την ιστορία.

Ένα ρεύμα περιφερειακών ηγετών έχουν αποκαλέσει το κράτος σπίτι, τουλάχιστον για ένα διάστημα, τον τελευταίο μισό αιώνα, από το Prosper Avril της Αϊτής έως τον Anastasio Somoza της Νικαράγουας και τον Manuel Noriega του Παναμά. Μαζί με μια λίστα με άλλους αξιόλογους της Λατινικής Αμερικής, έχουν κατασκηνώσει τόσο σε απλά σπίτια όσο και σε περίτεχνες επαύλεις και, στην περίπτωση του Νοριέγκα, σε ένα κελί φυλακής του Μαϊάμι, όπου εξέτισε 17 χρόνια για ναρκωτικά.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τη Δευτέρα εάν οι ΗΠΑ θα έστελναν τον Μπολσονάρο πίσω στη Βραζιλία, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είχε λάβει κανένα αίτημα από τη Βραζιλία σχετικά με τον πρώην πρόεδρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας Flavio Dino είπε στους δημοσιογράφους ότι, από τώρα, η Βραζιλία δεν σχεδιάζει να ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του Bolsonaro.

Μια ομάδα Βραζιλιάνων έχουν παρασυρθεί στην κεντρική Φλόριντα τις τελευταίες δύο δεκαετίες και με τη σειρά τους έχουν μεταμορφώσει την περιοχή με πολλά βραζιλιάνικα καταστήματα και εστιατόρια.

Η Φλόριντα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό κατοίκων που γεννήθηκαν στη Βραζιλία –σχεδόν 130.000 άτομα–- από οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινοτική Έρευνα του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Πολλοί περισσότεροι έρχονται ως επισκέπτες, με 830.000 Βραζιλιάνους να ταξιδεύουν στην κεντρική Φλόριντα το 2019, την τρίτη μεγαλύτερη διεθνή αγορά για την περιοχή.

Αν και ο Λούλα ντα Σίλβα κέρδισε τις εκλογές της Βραζιλίας με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ψήφους, οι Βραζιλιάνοι ψηφοφόροι που ζουν στη Φλόριντα φαίνεται να έχουν ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό τον Μπολσονάρο. Τα εκλογικά στοιχεία για τους Βραζιλιάνους που ζουν στο εξωτερικό δείχνουν 56 τοποθεσίες εκλογών που αναφέρονται στο Μαϊάμι, τη μοναδική πόλη της Φλόριντα στην οποία συγκεντρώνονται δεδομένα.

Σε καθεμία από τις 56 περιοχές, ο Μπολσονάρο επικράτησε, ορισμένες με διαφορά 6 προς 1. Συνολικά, πάνω από 16.000 ψήφοι καταμετρήθηκαν μεταξύ των Βραζιλιάνων κάτω από την ομπρέλα του Μαϊάμι, με το 81 τοις εκατό να τάσσεται υπέρ του Μπολσονάρο.

«Είναι πολύ δημοφιλής στους Βραζιλιάνους μετανάστες στην κεντρική Φλόριντα», είπε ο Τζόελ Στιούαρτ, πρώην επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στο Ορλάντο. Η Βραζιλία άνοιξε προξενικό γραφείο στο Ορλάντο πέρυσι.

Ο Μπολσονάρο αποκαλούνταν εδώ και καιρό «ο Τραμπ των τροπικών», οπότε μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τελείωσε μόλις λίγες ώρες οδικώς από το συγκρότημα του πρώην Αμερικανού προέδρου στο Παλμ Μπιτς. Και οι δύο οδήγησαν στην εξουσία τροφοδοτούμενοι από την οργή της δεξιάς, κατά του κατεστημένου, επιδίωξαν εθνικιστικές πλατφόρμες όσο ήταν στην εξουσία και μετά διέδιδαν ψέματα για νοθεία των ψηφοφόρων στις δικές τους ήττες. Οι οπαδοί και των δύο ανδρών επιτέθηκαν στις κυβερνητικές έδρες με οργή μετά την ήττα του προτιμώμενου υποψηφίου τους.

Ο Rodrigo Constantino, ένας δεξιός Βραζιλιάνος σχολιαστής που ζει στη Φλόριντα, λέει ότι βλέπει παραλληλισμούς μεταξύ της υποστήριξης του Bolsonaro στην πολιτεία και του θριάμβου επανεκλογής του Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Ron DeSantis. Και τα δύο, είπε, ισοδυναμούσαν με απορρίψεις «του ολοκληρωτικού, ξύπνιου, οικονομικής ισότητας και της συγκλονιστικής δημαγωγίας της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Πηγή apnews.com

 

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice