OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη θα μείνετε στην Ιστορία ως μια πληγή για τη Δημοκρατία

Κατεβαίνω από το βήμα παραδίνοντας σας στην Ιστορία, για την οποία θα μείνετε ως μια πληγή, μια πληγή για τη Δημοκρατία. Μετά έρχεται η Νέμεσις και η κάθαρση. Είναι υποχρέωση μας η κάθαρση. Όχι μόνο για να τιμωρήσει αλλά για να μην επιτρέψει στο μέλλον σε άλλο πολιτικό να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της δημοκρατίας. 

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την αγόρευση του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη επι 6 μήνες τα κάνατε όλα για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Συγκαλύψατε, παρανομήσατε εκβιάσατε. Παρά το όσα κάνατε σήμερα είστε εδώ ενώπιος με τον Ελληνικό λαό για μια συνταγματική και θεσμική εκτροπή που δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν συνέβη. Το σκοτάδι που κανατε τα πάντα για να επιβάλλετε νικήθηκε. Γιατί η Δημοκρατία φάνηκε πολύ πιο ανθεκτική και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες και εικασίες αλλά αποδείξεις από την πιο επίσημα αρχή του κράτους για την δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίζει να διαφυλάττει το απόρρητο των επικοινωνιών. Χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις» ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε αυτή την αίθουσα το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο γιατί και αν το επιχειρήσετε θα είναι μια ακόμα ομολογία ενοχής. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην αίθουσα αυτή θα θυμάστε πως όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε σε κάτι πολύ απλό, όλα όσα λέγατε ότι είναι ψεύδη, να δεσμευτείτε και να μας πείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση της ΕΥΠ του αρχηγού άμυνας και υπουργού ενέργειας τότε και σήμερα εργασίας. Και τι κάνατε; Αυτοβούλως αναλάβατε τα χρέη προέδρου και λήξατε τη συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε να αναλάβετε την ευθύνη σας και να κάνετε ότι οποιοσδήποτε πρωθυπουργός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου προτιμήσατε την ταπείνωση και τρέξατε προς την έξοδο. Γιατί το κάνατε; Γιατί γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς τις παραγγείλατε. Ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε τη ντροπή της φυγής. Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια απόπειρα συγκάλυψης που είναι κακοποίηση του κράτους δικαίου».

https://www.youtube.com/live/oipIhAGB_HA?feature=share

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από τη Λέσχη Γκολφ όπου έπαιζε ο Τραμπ

otavoice

Πέντε μονάδες η διαφορά υπέρ της Χάρις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos

otavoice

Γυναίκες μαθηματικοί στο περιθώριο της Ιστορίας

otavoice

Κακοκαιρία Boris: Καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη

otavoice

Κυρ. Βελόπουλος: Η ΝΔ κυβερνά υπέρ των καπιταλιστών-ολιγαρχών

otavoice

Με αντίποινα απειλεί ο Νετανιάχου – Οι Χούθι ανέλαβαν την πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

otavoice