OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθλιότητα Ερντογάν: Ποτέ τουρκικά μαχητικά δεν απείλησαν την Ελλάδα

Μπορεί να μας λανσάρουν ξαφνικά ένα κλίμα συννενόησης και αποκλιμάκωσης με την Τουρκία, να επανέφεραν το ειδυλλιακό κλίμα του Βοσπόρου, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτό είναι ψευδεπίγραφο και προιόν συναλλαγής της Τουρκίας με την Ατλαντική Συμμαχία.

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στη συνέντευξη μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και αφότου ήρε το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας, υποστήριξε, προκαλώντας εντύπωση, ότι «ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα μαχητικά κατά της Ελλάδας και ούτε θα το κάνουμε», ενώ εστίασε στην ανάπτυξη ενός θετικού κλίματος στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς στο μέλλον και αναφέρθηκε στην προοπτική αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Βέβαια δεν μας ανέφερε για τις αμέτρητες καθημερινές παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων από τουρκικά μαχητικά, αλλά και τις προκλητικές διελεύσεις εντός ελληνικών χωρικών υδάτων του Oruc Reis, συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Η φράση του ψευτοσουλτάνου, «ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε τα μαχητικά κατά της Ελλάδας» είναι ύψιστη προσβολή στην μνήμη των ικάρων μας που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα σύνορα μας από τις τουρκικές παραβιάσεις και επιθέσεις. Γυαλοψός, Καραθανάσης, Βλαχάκος, Ηλιάκης… μακρύς ο κατάλογος των Ηρώων που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τον Ελληνισμό απέναντι στον Παντουρκισμό.

Τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών ποίοι τις διέπραξαν; Δεν ήταν τουρκικά μαχητικά, ψευτοσουλτάνε;  Ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως αύριο όταν πάρει αυτό που επιθυμεί και αποκτήσει υπεροχή, δεν θα στραφεί κατά της χώρας μας; Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα κράτος με ποινικό μητρώο, που σήμερα έχει κατοχικά στρατεύματα σε Κύπρο, Συρία, Λιβύη και διεξάγει εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων.

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ έπληξαν δεκαπέντε στόχους των Χούθι στην Υεμένη

otavoice

Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

otavoice

Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ

otavoice

Σφοδρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή- Οι συμβολισμοί πίσω από την ομιλία Χαμενεΐ 

otavoice

Σχέδιο εμπρησμού- Εννέα φωτιές στην Ηλεία: Δεκάδες εστίες στο Γεράκι – Κάηκαν αγροικίες

otavoice

Χ. Δούκας: «Πάμε δυνατά, πάμε ενωτικά – Η Αθήνα μίλησε – Θα μιλήσει και η χώρα!»

otavoice