OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Άνδρος: Μεγάλη φωτιά, εκκένωση οικισμού Γίδες- Κάηκε υδροφόρα εθελοντών

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που εκδηλώθηκε το πρωί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί. Καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί ούτε την Ιερά Μονή ούτε κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων στην περιοχή Γίδες εστάλει μέσω του 112. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.

Αυτή την ώρα στη Ραφήνα βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα γαλλικά μαζί με εθελοντές πυροσβέστες από τον δήμο Βύρωνα που περιμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Άνδρο, για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεσανατολικό: Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Τζενίν μετά από δέκα ημέρες ταραχών

otavoice

Κένυα: 17 μαθητές απανθρακώθηκαν σε φωτιά που εκδηλώθηκε στο σχολείο τους

otavoice

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν υπονοεί πως αποκλείει δεύτερη θητεία στο αξίωμα

otavoice

Καιρός: Λίγες μπόρες σήμερα στα βόρεια – Το πιο ζεστό καλοκαίρι για τον πλανήτη σύμφωνα με τον Κοπέρνικο

otavoice

Η Βρετανία υπόσχεται εκατοντάδες πυραύλους στην Ουκρανία

otavoice

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice