OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λιβύη: Τραυματίστηκαν μέλη της ελληνικής αποστολής σε τροχαίο- Πληροφορίες για νεκρούς

Μέλη της αποστολής που μετέφεραν την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με 4 άτομα να τραυματίζονται, σήμερα, Κυριακή (17/09).

Ο υπουργός Υγείας της Λιβύης κάνει λόγο για 4 νεκρούς. Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από Λίβυους χρήστες, αναφέρεται ότι αυτό είναι το βίντεο με την ελληνική αποστολή το οποίο ενεπλάκη στο τροχαίο. Φαίνεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες τόσο το λεωφορείο τη ελληνικής αποστολής, όσο και το αγροτικό με το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά, τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το αυτοκίνητο που τους μετέφερε από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με φορτηγό.

Οι τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πρόχειρο νοσοκομείο της Βεγγάζης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση στην Αθήνα, δόθηκε εντολή για άμεση απογείωση του C-130, το οποίο στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην Ελευσίνα.

Το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρει εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό για να φροντίσει τους Έλληνες τραυματίες ενώ τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν συντρέχει λόγος να τους φέρει πίσω στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice

Έκρηξη Χάρη Δούκα: “Το ποτήρι ξεχείλισε…. ο Ανδρουλάκης να πάρει θέση”

otavoice