OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι εγκληματίες Αζέροι, συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς παρά την κατάπαυση πυρός- Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Ivanian

Παρά την υποτιθέμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αζέροι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν προς την κατεύθυνση του Μαρτουνί πιθανότατα για να καταλάβουν την πόλη (αν δεν έχει ήδη γίνει).
 Ο οργανισμός πολιτικής αεροπορίας ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν για την ασφάλεια των επιβατών.
 Υπάρχουν αναφορές ότι οι Αζέροι έχουν αιχμαλωτίσει κατοίκους στο χωριό Taghavard και σε άλλες κοινότητες.
 Οι κάτοικοι του Μαρτακέρτ δεν θέλουν να εκκενώσουν την πόλη τους και θα μείνουν εώς το τέλος, μήνυσαν.
 Στο αεροδρόμιο Ivanian, όπου βρίσκεται η ρωσική βάση, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από 2600 άτομα, μεταξύ των οποίων χίλια παιδιά.

 

Λόγω της στρατιωτικής επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υπάρχουν τραυματίες τόσο μεταξύ πολιτών όσο και στρατιωτικών και οι ασθενείς σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στο Στεπανακέρτ, είπε στο NEWS.am ο Hrayr Aghabekyan, ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου στην περιοχή Martuni.

“Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, τόσο μεταξύ πολιτών όσο και στρατιωτικού προσωπικού. Δεν υπάρχουν παιδιά ή γυναίκες μεταξύ των τραυματιών, βρίσκονται σε καταφύγια”, είπε ο γιατρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα είναι κυρίως οι σοροί των θυμάτων που μεταφέρονται στο νοσοκομείο. «Υπάρχουν πολλά θύματα», πρόσθεσε.

Ο Hrayr Aghabekyan εξήγησε ότι οι τραυματίες έχουν ως επί το πλείστον τραύματα από θραύσματα και πυροβολισμούς. «Είναι κυρίως όσοι βρίσκονται σε ήπια κατάσταση στο νοσοκομείο μας».

 

Σχετικά Άρθρα

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησαν Πολάκης και “87”

otavoice