OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιμένει η ανιστόρητη Σλαβονόφσκα: «Η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία»

Επιμένει η ανιστόρητη Σλάβα στην γραμμή των κατσαπλιάδων της ιστορίας των Μακεδόνων. Παρά τις αντιδράσεις η νέα Πρόεδρος Γκορντάνα Σλαβονόφσκα στέλνει προκλητικό μήνυμα στο εσωτερικό και εξωτερικό του κρατιδίου των Σκοπίων αναφέροντας σε νεότερη ανακοίνωση ότι:

«Στις δημόσιες εμφανίσεις της, η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, ως πράξη ατομικού δικαιώματος αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, σεβόμενη τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές».

Στη συνέχεια όμως, στην ανακοίνωση από το γραφείο της αναφέρεται πως η Πρόεδρος Gordana Siljanovska Davkova θα τηρήσει την χρήση της επίσημης συνταγματικής ονομασίας. «Το επίσημο κείμενο του όρκου, όπως αυτό ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής, υπογράφηκε με τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα» υπογραμμίζει.

Βέβαια η σκοπιανή δεν έκανε τυχαία την δήλωση, αφού βήμα βήμα οδηγούν τα πράγματα εκεί που έχουν στόχο. Να οικειοποιηθούν την ιστορία των Μακεδόνων και να ταυτιστούν με αυτήν μέσα στο διάβα του χρόνου. Από την ώρα που η Ελλάδα έδωσε συγκατάθεση, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της με τις πιέσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ  και Γερμανίας, είτε Βόρεια, είτε Νότια, είτε Ανατολική είτε Δυτική να την αποκαλούμε, επί της ουσίας αυτό που μένει είναι ότι είναι το μοναδικό κράτος στον πλανήτη που φέρει επίσημα το όνομα Μακεδονία. Περί αυτής της προδοσίας πρόκειται και σήμερα δυστυχώς πασχίζουμε να στηρίζουμε ως κόρη οφθαλμου μια κατάπτυστη προδοτική συμφωνία στο βούρκο των Πρεσπών.

Πασχίζουν σήμερα υπέρ της Συμφωνίας, οι όψιμοι μακεδονομάχοι του 2019 που χρησιμοποίησαν το εθνικό θέμα μόνο για ψηφοθηρία, αλλά είχαν βάλει πλάτη αναγνωρίζοντας την εξαρχής και νομιμοποιώντας μια προδοτική διαδικασία σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μιας πολιτικής μειοψηφίας μειωμένης εθνικής συνείδησης και ταυτότητας.

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Οι εκλογές στις ΗΠΑ ενδεχομένως να μην διεξαχθούν «ειρηνικά»

otavoice

Έρχεται η Black Friday: Πότε αρχίζουν οι μεγάλες προσφορές

otavoice

«Φοβόμαστε νέα Γάζα στον Λίβανο» λέει ο υπουργός Πληροφοριών της Βηρυτού

otavoice

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους

otavoice

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Σφοδρές συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

otavoice

Ηλεία: Η βροχόπτωση σύμμαχος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γεράκι

otavoice