OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκανε το σταυρό του και απέκλεισαν πέντε μήνες τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο

Φασιστική και ντροπιαστική η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο. Καταλύει κάθε έννοια ανεξιθρησκείας και ατομικών δικαιωμάτων. Πόσο μάλιστα σε ένα συμβάν που δεν είχε την παραμικρή προκλητική συμπεριφορά.   

Ο Νεμάνια Μάιντοβ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί σχεδόν για μισό χρόνο στο άθλημα, λόγω θρησκευτικού συμβολισμού που έκανε σε έναν αγώνα του.

Συγκεκριμένα, στον πολύ κρίσιμο αγώνα του Σέρβου απέναντι στον Ολυμπιονίκη μας, Θεόδωρο Τσελίδη, ο Πρωταθλητής Ευρώπης λίγο πριν εισέλθει στο αγωνιστικό τατάμι, έκανε το σταυρό του.

Τα λόγια του Νεμάνια Μάιντοβ στην ανάρτηση του:

«Πριν από 15 ημέρες έλαβα μια απόφαση τιμωρίας για πέντε μήνες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) για παραβίαση του θρησκευτικού τους κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, γιατί έκανα τον σταυρό μου κατά την είσοδο στον αγώνα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μου απαγόρευσαν τη συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα κάμπινγκ και τις προετοιμασίες.

Αλήθεια, στην επιστολή υπεράσπισής μου στην πειθαρχική επιτροπή, δεν ήθελα να απολογηθώ και φυσικά δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ, αν και δεν ήξερα καν ποια θα μπορούσε να είναι η ποινή.

Ο Κύριος μού έχει δώσει τα πάντα, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την καριέρα μου και είναι νούμερο 1 για μένα και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Και αυτό δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση. Δόξα σ’ Αυτόν και ευχαριστώ για όλα.

Τίποτα καινούργιο για εμένα προσωπικά, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και μια νέα εμπειρία ζωής. Λυπάμαι που ένα τόσο όμορφο και δύσκολο άθλημα, όπως το τζούντο, έχει φθάσει σε τέτοια πράγματα.

Ο Θεός μού χάρισε μια σπουδαία καριέρα, 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκίνησα, ονειρευόμουν να κερδίσω τουλάχιστον ένα μεγάλο μετάλλιο και έτσι να πετύχω στη ζωή μου, κάνοντας υπερήφανη την οικογένειά μου, που θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου. Μας έδωσε πολλά περισσότερα, ώστε να σκύβω το κεφάλι μου μπροστά του.

Θα ξεκουραστώ μέχρι τότε, και μετά θα επιστρέψω με τη βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε μια νέα αρχή και νέες νίκες.

Ο Nεμάνια Μάιντοβ σε αγαπάει».

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χριστοδουλίδης: «Μέγιστη τιμή για τον Γ. Κρανιδιώτη, η Κύπρος απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα»

otavoice

Νέες εκρήξεις στο Λίβανο- 9 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

Κλείνει προληπτικά το Φαράγγι της Σαμαριάς μετά την τραγωδία

otavoice

Το Κίεβο υποστήριξε ότι ανέκοψε τη ρωσική αντεπίθεση στο Κουρσκ

otavoice

18.000 ευρώ η μπορδοροδοκόκκινη μπουχάρα για την “ολιγάρχη” Όλγα, στο Τουρισμού

otavoice

Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δεκάδων παράνομων μεταναστών στην Μεσαρά Ηρακλείου

otavoice