OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Πολλά τα ενεργά μέτωπα – Έκλεισε η Κορίνθου-Πατρών στο ύψος Δερβενίου

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δυτική Κορινθία καθώς η φωτιά που καίει δύο 24ωρα μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας που καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

Έκλεισε για προληπτικούς λόγους, λόγω της φωτιάς στην περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

 

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν νωρίτερα και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Αττικής. Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μην φθάσει η φωτιά στα σπίτια. Οι Βρυσούλες, η Αμφιθέα και η Ρίζα είναι τρία χωριά τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή που κατακαίει η φωτιά.

Πολλαπλές ενεργές εστίες και στη Λυγιά. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο στο χωριό, στην πάνω πλευρά της εθνικής οδού και οι φλόγες έχουν περικυκλώσει ένα σπίτι ενώ είναι πολύ κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ. Ηδη από το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον Πύργο.

 

Σχετικά Άρθρα

Λίβανος: Σοβαρός τραυματισμός ελληνορθόδοξου ιερέα από ισραηλινά πυρά

otavoice

Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο

otavoice

Φωτιά στην Κορινθία: Ενεργό μέτωπο κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα

otavoice

Παραλήρημα Νετανιάχου, απειλεί την Τεχεράνη – Όταν απελευθερωθεί το Ιράν όλα θα είναι διαφορετικά

otavoice

Χ. Δούκας: «Με κυνηγούν γιατί έστειλα τον κ. Μπακογιάννη για έναν πολύ μεγάλο περίπατο»

otavoice

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

otavoice