OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραλήρημα Νετανιάχου, απειλεί την Τεχεράνη – Όταν απελευθερωθεί το Ιράν όλα θα είναι διαφορετικά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που απευθύνει στους πολίτες του Ιράν, απειλεί ευθέως την Τεχεράνη. «Ο λαός του Ιράν πρέπει να γνωρίζει ότι το Ισραήλ στέκεται μαζί σας», αναφέρει σε ένα ακόμη πολικό παραλήρημα και δείχνει ότι είναι αποφασισμένος, με τις πλάτες των ΗΠΑ, να αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή μέχρι να εδραιωθεί η κυριαρχία του στην περιοχή.

«Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει, να βγάζει πύρινους λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο», είπε ο Νετανιάχου.

«Όταν το Ιράν απελευθερωθεί επιτέλους -και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος– όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα έχουν επιτέλους ειρήνη», δήλωσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει».

Το μήνυμα Νετανιάχου για άμεση εμπλοκή με το Ιράν έρχεται λίγη ώρα μετά τη δήλωση του Ιρανού ΥΠΕΞ στο AFP, στην οποία ξεκαθάριζε ότι η Τεχεράνη δεν θα στείλει μαχητές στον Λίβανο ή στη Γάζα και θα απαντήσει στο Ισραήλ μόνο αν απειληθεί η εδαφική του ακεραιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στην Κορινθία: Ενεργό μέτωπο κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα

otavoice

Χ. Δούκας: «Με κυνηγούν γιατί έστειλα τον κ. Μπακογιάννη για έναν πολύ μεγάλο περίπατο»

otavoice

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

otavoice

Επίκειται χερσαία εισβολή του Ισραήλ, στο Λίβανο – Έτοιμη δηλώνει η Χεζμπολάχ

otavoice

Μητσοτάκης: Με ψηφιακή πλατφόρμα απαντά στη βία ανηλίκων

otavoice

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ζητάει να κηρυχθεί εκεχειρία με το Ισραήλ

otavoice