OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προειδοποιεί η UEFA: Με αποκλεισμό από το Euro 2028 κινδυνεύει η Αγγλία

Σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις για το αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως ο αποκλεισμός από τη διοργάνωση του Euro 2028, προειδοποιεί η UEFA, αν ο Κιρ Στάρμερ προχωρήσει στην δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

Σε επιστολή του γενικού γραμματέα της UEFA, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, προς τη Βρετανίδα υπουργό Πολιτισμού Λίζα Νάντι, τονίζεται ότι η κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ανεξαρτησίας του αθλήματος.

Οι νέες ρυθμίσεις μπορεί να εμποδίζουν ομάδες να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες σε ορισμένες “εχθρικές” χώρες ή να αποθαρρύνουν ξένους επενδυτές. Εάν παραβιαστούν οι κανόνες της UEFA, η Αγγλία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Euro, το Champions League, αλλά και τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επιπλέον, η υποψηφιότητα της Αγγλίας για το Euro 2028 δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα όταν ακυρώθηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του σταδίου Casement Park στο Μπέλφαστ, λόγω του ότι δεν θα ήταν έτοιμο έγκαιρα για τη διοργάνωση.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουτσούμπας: Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία και συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία

otavoice

Ζελένσκι: Η εισβολή στο Κουρσκ συνέβαλε στην ανταλλαγή αιχμαλώτων

otavoice

Γάζα: Πέντε νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

otavoice

88Η ΔΕΘ: Η φαντασμαγορία των drone light shows στο τελευταίο Σαββατοκύριακο

otavoice

Προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές από την Τρίτη

otavoice