OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Δεύτερη «πιθανή» σύμφωνα με το FBI απόπειρα κατά του Τραμπ

Οι Αρχές ταυτοποίησαν έναν 58χρονο ως ύποπτο του περιστατικού με πυροβολισμούς στο κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, την ώρα που ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος, έπαιζε γκολφ. Το FBI ερευνά το περιστατικό ως ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, ο οποίος είναι σώος και ασφαλής. Η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

 

Η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στο θέρετρό του στο Μαρ- Α- Λάγκο μετά την πιθανή απόπειρα δολοφονίας, όπως τη χαρακτήρισε το FBI ενώ έπαιζε γκολφ στο Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα. Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών άνοιξαν πυρ εναντίον ενός ενόπλου, ο οποίος φέρεται να είχε κρυφτεί κοντά σε έναν φράχτη με συρματόπλεγμα σε απόσταση 300 έως 500 μέτρων από τον Τραμπ.

Ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε ως ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλεϊ Ρουθ, τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα και λίγο αργότερα τον συνέλαβε.

Στο σημείο όπου κρυβόταν ο ύποπτος εντοπίστηκες ένα καλάσνικοφ με προσαρμοσμένη διόπτρα και μία κάμερα.

Η απόπειρα δολοφονίας στην Πενσιλβάνια

Δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσιλβάνια, ερωτήματα γεννιούνται για το επίπεδο ασφαλείας γύρω από τον πρώην πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως έσπευσε να ενημερώσει τους υποστηρικτές του ότι είναι σώος και αβλαβής ενώ ευχαρίστησε τις μυστικές υπηρεσίες για την εξαιρετικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έργο τους.

Το μήνυμα του Τραμπ μετά τη νέα επίθεση

«Υπήρξαν πυροβολισμοί κοντά μου, αλλά πριν ξεκινήσουν οι φήμες να βγαίνουν εκτός ελέγχου, θα ήθελα να μάθετε πρώτοι: Είμαι σώος και αβλαβής. Τίποτα δεν θα με σταματήσεις. Δεν θα παραδοθώ ποτέ», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων λίγο μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς.

Τις μυστικές υπηρεσίες εξήραν επίσης ο πρόεδρος Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις, εκφράζονας την ανακούφισή τους για το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά στην υγεία του.

«Εξαίρω τη δουλειά της μυστικής υπηρεσίας και των οργάνων τάξης για την εγρήγορση και τις προσπάθειες τους ώστε ο πρώην πρόεδρος και οι άνθρωποι να παραμείνουν ασφαλείς. Είμαι ανακουφισμένος που ο πρώην πρόεδρος είναι σώος» ανέφερε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

 

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένη από την πιθανή απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ σήμερα. Καθώς συλλέγουμε τα γεγονότα, θα είμαι ξεκάθαρη: Καταδικάζω την πολιτική βία» τόνισε η Κάμαλα Χάρις σε ανάρτηση της στο X.

O Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται με καλή διάθεση στη φωτογραφία αυτή που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και πιστεύεται ότι τραβήχτηκε μετά το περιστατικό.

Το προφίλ του υπόπτου

Ο συλληφθείς, Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είναι κάτοικος της Χαβάης, θερμός υποστηρικτής της Ουκρανίας, όπου είχε ταξιδέψει εθελοντικά για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε ουκρανικά στρατεύματα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν μηνύματά του υπέρ των Παλαιστινίων και της Ταϊβάν.

Το 2020 είχε εκφράσει την στήριξή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Μπέρνι Σάντερς και είχε χλευάσει τον Μπάιντεν, αποκαλώντας τον «κοιμισμένο Τζο».

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Αργιθέας: Παρεμβάσεων συνέχεια στην ορεινή μας περιοχή…

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice