OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εικόνα καταστροφής στην Κορινθία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία, την ώρα που συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες για τέταρτη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Στην Καλλιθέα Ευρωστίνης η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δάσος κάηκαν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και, όπως λένε, τα περισσότερα από τα ελαιόδεντρά τους παραδόθηκαν στις φλόγες.

Νερό δεν έχουν ακόμη, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά, λόγω του ανάγλυφου και του δύσβατου της περιοχής που καθιστούσε πολύ δύσκολη την πρόσβαση στις πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ώστε να επιχειρήσουν με ακρίβεια.

 

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ωστόσο, σήμερα ευνοούν τις προσπάθειες κατάσβεσης που συνεχίζονται από τις ενισχυμένες και από την Ιταλία και Κροατία πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σβηστούν και οι τελευταίες διάσπαρτες μικρές εστίες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση και των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και τέσσερα αεροπλάνα.

Πηγή: ertnews.gr, ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: «Ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Αντόνιο Γκουτέρες – Απαγορεύεται η είσοδός του στη χώρα

otavoice

Νέο πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού – Ο στρατός καλεί πολίτες από τα νότια να απομακρυνθούν

otavoice

Στην Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι

otavoice

Ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ

otavoice

ΥΠΕΞ: Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ

otavoice

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Ένωση Αγρινίου

otavoice