OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στο β’ γύρο Ανδρουλάκης 29,65% και Δούκας 21,39%, τρίτος ο Γερουλάνος 21,11%

Στο β’ γύρο μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα θα κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Στην τρίτη θέση ο Παύλος Γερουλάνος. 

Στο 99,78% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 29,65%(88.659), ο Χάρης Δούκας 21,39%(63.748), ο Παύλος Γερουλάνος 21,11%(63.065), η Άννα Διαμαντοπούλου 19,52%(58.313), ο Μιχάλης Κατρίνης 6,03%(17.587) και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,,29%(6.892).

Στην Αττική στο 93,8% των τμημάτων πήραν: Παύλος Γερουλάνος 27,33%, Άννα Διαμαντοπούλου 25,18%, Νίκος Ανδρουλάκης 21,12%, Χάρης Δούκας 17,81%, Μιχάλης Κατρίνης 5,75% και Νάντια Γιαννακοπούλου 3,24%.

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της διαδικασίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

“Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Χ. Δούκας: Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό – Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό , το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», τόνισε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε «σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μια μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έκαναν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα όλη τη μέρα και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο» είπε ακόμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα δυναμώνουν το κίνημα μας» δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβε μεταξύ των έξι υποψηφίων τόνισε ότι «το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Κατρίνης που συγκέντρωσε 5,91% συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του στο δεύτερο γύρο μη δίνοντας στήριξη στους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα. Παράλληλα, τόνισε ότι η στήριξη των ψηφοφόρων προς το πρόσωπό του αποτελούν δέσμευση και ευθύνη.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή, τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνάνε στον δεύτερο γύρο ανέφερε ενώ συνεχάρη και τους άλλους συνυποψηφίους του «για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ».

 «Δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές» είπε σε άλλο σημείο.

«Δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Η μάχη είναι ακόμα ανοιχτή. Και βεβαίως και το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου θα είναι σεβαστό» σημείωσε.

«Θα είμαι στην πρώτη γραμμή» δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου στις δηλώσεις της έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη έχοντας λάβει ποσοστό 2,31% στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα είναι ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη διαδικασία έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία και ελπίδας» δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του κόμματος. Όπως είπε μετά από την αθρόα συμμετοχή των πολιτών στόχος πια είναι το κόμμα να γίνει πιο ισχυρό. «Έχουμε μια εβδομάδα (σ.σ. για το δεύτερο γύρο των εκλογών). Το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία και τον συμβολισμό του τόνισε» λέγοντας ότι μεγάλη σημασία έχει πια η ενότητα.

Όπως τόνισε η κα Γιαννακοπούλου η ίδια θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή ενώ μιλώντας για το δεύτερο γύρο των εκλογών τόνισε ότι από κοινού με τους υποστηρικτές της «θα δώσουν τον αγώνα για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι χρήσιμο για τη χώρα». Δήλωση που φανερώνει την αντίθεσή τους ως προς την υποψηφιότητα του κ. Ανδρουλάκη. Ενδεικτικά, όταν ρωτήθηκα ποιον θα στηρίξει απάντησε ότι ο μεγάλος νικητής από αυτή την βραδιά είναι το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας «ότι σήμερα δρέπουμε τους καρπούς που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των ευρωεκλογών».

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Παράταση μίας ώρας στην ψηφοφορία, έως 20:00

otavoice

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν σήμερα από τις 21:00 έως 06:00

otavoice

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έως τις 18:00 είχαν ψηφίσει 260.288, στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες

otavoice

Βίκτορ Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

otavoice

Βρέθηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β’ Π.Π στο Ικάριο Πέλαγος

otavoice

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 200.000 οι ψηφίσαντες στις 4:00 μμ- Παράταση ζήτησε ο Χ. Δούκας

otavoice