OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φλόριντα: Ο «Μίλτον» υποχώρησε στον Ατλαντικό με 12 νεκρούς και ρεκόρ ανεμοστρόβιλων

H περιοχή του κόλπου της Τάμπα, όπου ζουν πάνω από 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι, γλίτωσε άμεσο πλήγμα από τον τυφώνα Μίλτον, ωστόσο, αναφέρονται 12 νεκροί στη Φλόριντα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας το μπαράζ ανεμοστρόβιλων, αποδεικνύεται πιο φονικό.

Ο τυφώνας Μίλτον ήταν μια σημαντική καταιγίδα αλλά όχι «το χειρότερο σενάριο που αναμέναμε», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, προειδοποιώντας ότι η στάθμη των υδάτων θα συνεχίσει να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες.

Μέσα σε 10 ώρες ο Μίλτον από την «κόκκινη» κατηγορία 5 εξασθένησε σε καταιγίδα κατηγορίας 1, με μέγιστη ταχύτητα ανέμου από 205 στα 145 χιλιόμετρα την ώρα.

Σημαντικές ζημιές αναφέρονται στη δυτική και κεντρική Φλόριντα, ενώ η κομητεία Sarasota και το Siesta Key, καθώς και η κοινότητα Plant City φαίνεται να δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα με ρεκόρ βροχόπτωσης.

«Έχουμε πλημμύρες σε μέρη και σε επίπεδα που δεν έχω δει ποτέ», ανέφερε κάτοικος του Plant City.

Το Fort Pierce, στην ακτή του Ατλαντικού εκπέμπει την ίδια ώρα σήμα κινδύνου με δεκάδες ισοπεδωμένα σπίτια και τουλάχιστον πέντε νεκρούς από ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με το σερίφη της κομητείας St. Lucie.

Η στέγη του περίφημου γηπέδου μπέιζμπολ Tropicana Field παρασύρθηκε από τη μανία των ανέμων.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, περισσότερες από 130 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους είχαν εκδοθεί. «Είναι σίγουρα έξω από τα συνηθισμένα», είπε ο καθηγητής μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου του Βόρειου Ιλινόις, Βίκτορ Τζενσίνι. «Οι τυφώνες παράγουν ανεμοστρόβιλους, αλλά συνήθως είναι αδύναμοι», τόνισε.

Η «ανήσυχη ηρεμία» που επικρατούσε από τις 20 Αυγούστου – την παραδοσιακή έναρξη της περιόδου αιχμής των τυφώνων – έως τις 23 Σεπτεμβρίου, διακόπηκε από πέντε τυφώνες που εμφανίστηκαν μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου, υπερδιπλάσιοι από το παλιό ρεκόρ, σύμφωνα με τον ερευνητή τυφώνων του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, Phil Klotzbach.

Το «αποτύπωμα» του Μίλτον είναι τρία εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα. Σε 46 1/2 ώρες, από τροπική καταιγίδα με ανέμους ταχύτητας έγινε τυφώνας ισχύος 205 χιλιομέτρων την ώρα, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ – Νίκησε με 2-1 την Αγγλία

otavoice

Νέα ισραηλινά δολοφονικά πλήγματα στη Βηρυτό με 18 νεκρούς και 92 τραυματίες

otavoice

Ισραηλινός βομβαρδισμός στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 11 νεκροί και 48 τραυματίες

otavoice

Ισραήλ: Πολεμικό συμβούλιο για τα αντίποινα κατά του Ιράν

otavoice

Χ. Δούκας:« Όσο καθυστερούμε μπορεί να ανοίξει η κερκόπορτα του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς»

otavoice

Νυχτερινό ρεύμα: Νέο ωράριο από το ΥΠΕΝ

otavoice