OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ – Νίκησε με 2-1 την Αγγλία

Με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει στο 94′ η “γαλανόλευκη” κέρδισε με 2-1 την Αγγλία και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου, έχοντας το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές. Ψυχωμένη η ΟΜΑΔΑΡΑ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε ό,τι ήθελε την Αγγλία, δακρύζοντας τους πάντες, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη.

Συγκλονιστικές ήταν οι εικόνες μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αν και είχαν πετύχει ίσως τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην Ιστορία της Ελλάδας, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους γιατί από τους πανηγυρισμούς έλειπε ο Μπάλντοκ, ο φίλος και συμπαίκτης τους στον οποίο αφιέρωσαν τη μεγαλειώδη νίκη

NATIONS LEAGUE 2024-2025 / ΑΓΓΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Αγγλία στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό είχε τελική με τον Μπέλιγχαμ, αλλά ο Βλαχοδήμος με ωραία απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα απείλησε η Ελλάδα με τον Παυλίδη, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 10′ η Ελλάδα άγγιξε το γκολ. Ο Πίκφορντ βγήκε εκτός περιοχής με την μπάλα, ο Μπακασέτας επενέβη και εκτέλεσε άμεσα στην κενή εστία όμως ο Κόλγουιλ πρόλαβε πάνω στη γραμμή και έδιωξε σε κόρνερ, οριακά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό. Στο 22′ μετά από τρομερή ενέργεια του Μπέλιγχαμ, ο Φόντεν βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο. Οκτώ λεπτά αργότερα, τα “τρία λιοντάρια” απείλησαν ξανά. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ έβγαλε τη σέντρα, ο Γκόρντον πήρε την κεφαλιά αλλά δεν ανησύχησε τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Μόλις τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε η Ελλάδα. Όχι μόνο για να απειλήσει, αλλά και να σκοράρει. Ο Βαγγέλης Παυλίδης με μία φανταστική ενέργεια, απέφυγε τέσσερις Άγγλους και με εντυπωσιακό τελείωμα κέρδισε τον Πίκφορντ κι έκανε το 1-0. Όπως είναι λογικό, τόσο ο σκόρερ όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες, αφιέρωσαν το τέρμα στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, σηκώνοντας την μπλούζα του ψηλά στον ουρανό. Στο 54′ η Ελλάδα άγγιξε το 2-0, αλλά ο Πίκφορντ με ωραία απόκρουση τον σταμάτησε. Η Αγγλία ξεκίνησε να πιέζει ασφυκτικά, και στο 60′ έκλεψε την μπάλα και με τον Γουότκινς προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο. Στο 84′ η Ελλάδα σκόραρε με τον Παυλίδη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός ήταν οριακά εκτεθειμένος, με το τέρμα του να ακυρώνεται. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αγγλία κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπέλιγχαμ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή κερδίζοντας τον Βλαχοδήμο για το 1-1. Στο 94′ η Ελλάδα πήρε αυτό που άξιζε στο ματς. Ο Παυλίδης με εντυπωσιακή ενέργεια κέρδισε ξανά τους πάντες κι έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην Ελλάδα.

Κίτρινες: 45′ + 1′ Σάκα, 53′ Ράις / 6′ Κουλιεράκης, 71′ Κουρμπέλης, 90′ + 1 Παυλίδης, 90′ + 2′ Πέλκας

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Γουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Τζόλης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης

Πηγή: ertsports.gr

Σχετικά Άρθρα

Φλόριντα: Ο «Μίλτον» υποχώρησε στον Ατλαντικό με 12 νεκρούς και ρεκόρ ανεμοστρόβιλων

otavoice

Νέα ισραηλινά δολοφονικά πλήγματα στη Βηρυτό με 18 νεκρούς και 92 τραυματίες

otavoice

Ισραηλινός βομβαρδισμός στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 11 νεκροί και 48 τραυματίες

otavoice

Ισραήλ: Πολεμικό συμβούλιο για τα αντίποινα κατά του Ιράν

otavoice

Χ. Δούκας:« Όσο καθυστερούμε μπορεί να ανοίξει η κερκόπορτα του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς»

otavoice

Νυχτερινό ρεύμα: Νέο ωράριο από το ΥΠΕΝ

otavoice