OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λίβανος: Νέο ισραηλινό χτύπημα εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου κατήγγειλε σήμερα νέα ισραηλινά πυρά εναντίον θέσης κυανοκράνων από τη Σρι Λάνκα στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη διπλωματική κατακραυγή που προκλήθηκε από τον τραυματισμό από παρόμοια πυρά δύο Ινδονήσιων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι «καταδικάζει έντονα τα σκόπιμα και συστηματικά πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), τα τελευταία εκ των οποίων είχαν στόχο (…) τη βάση Σριλανκέζων, προκαλώντας τραυματισμούς».

Νωρίτερα εξάλλου πηγή στον ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL στην κύρια βάση της στη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Η ίδια είχε προσθέσει ότι ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ χθες, Πέμπτη.

IDF: Καλούν τα στελέχη της UNIFIL να παραμένουν καλυμμένα και σε ασφαλή σημεία

Αργά χθες το βράδυ η IDF δήλωσαν ότι στην περίμετρο πολεμούσαν μαχητές της Χεζμπολάχ και συνομιλούν διαρκώς με τα στελέχη της UNIFIL, τα οποία τα καλούν να παραμένουν καλυμμένα και σε ασφαλή σημεία, όταν ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί πέριξ των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews Γιώργος Σιδέρης έδειξε όσα άφησε η επίθεση της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο βορειοανατολικό Ισραήλ. Πρόκειται μία ακόμα επίθεση με ρουκέτες.

Καπνοί φαίνονται στο σημείο, όπου έγινε προσπάθεια να πλήξουν θέσεις είτε του πυροβολικού είτε των αντιαεροπορικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο βορειοανατολικό τμήμα του Ισραήλ.

Είναι φαίνεται ότι υπάρχει ένα ισχυρό προπύργιο της Χεζμπολάχ στο βορειοανατολικό τμήμα. Μάλιστα, σε ανακοίνωση οι ισραηλινές δυνάμεις λένε ότι κατάφεραν να χτυπήσουν τον διοικητή μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

«Ακούμε διαρκώς το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων, κυρίως από αέρος, την τελευταία ώρα είτε με ελικόπτερα Apache είτε με πολεμικά αεροσκάφη τα οποία περνούν, αφήνουν βόμβες και στη συνέχεια απομακρύνονται, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις δεν σταματούν να ενισχύονται», μεταφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σιδέρης.

Πηγή: ertnews.gr, Αποστολή: Γιώργος Σιδέρης
(AP Photo/Hussein Malla, File)

Σχετικά Άρθρα

Χ. Δούκας: «Ήμουν πάντα στο ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσω να είμαι από όποιο μετερίζι»

otavoice

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πυρηνικές ασκήσεις στην Ευρώπη

otavoice

Συγκλονιστικές εικόνες από την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο κέντρο της Βυρητού

otavoice

Μαζικές αφίξεις μεταναστών σε Τήλο και Σύμη

otavoice

Στην ιαπωνική οργάνωση “Nihon Hidankyo” το Νόμπελ Ειρήνης

otavoice

Εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα – Εμπλέκονται τέσσερις εφοριακοί και λογιστής

otavoice